Отидете към основна версия

1 790 6

Тайван се бори с наркопрестъпността

  • тайван-
  • фонд за превенция на наркомании-
  • наркотици-
  • превенция-
  • правителствена инициатива-
  • форум-
  • сътрудничество

Президентът на Република Китай заяви, че правителството се ангажира да засили работата си в борбата с наркотиците чрез изграждане на по-тесни връзки със съмишлениците си в цял свят.

„Правителството ще продължава да подписва споразумения в ключови области като взаимна съдебна помощ и полицейско сътрудничество, за да се повиши ефективността на международната мрежа за сигурност“, заяви Цай Ин-Уен, добавяйки, че Тайван може да помогне за постигане на значителен напредък в правоприлагането чрез споделяне на своя опит и добри практики.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на откриването на Международния форум за полицейско сътрудничество.

Организирано от Националната полицейска агенция към Министерство на вътрешните работи съвместно с Министерство на външните рботи, Съвета по въпросите свързани с Континентален Китай и други правителствени агенции, в двудневното събитие участват повече от 350 експерти и служители на реда от над 30 държави.

Според Цай, борбата с наркопрестъпността е основен приоритет на правителството. „През последните 3 години не са пестени никакви усилия за подобряване на ситуацията и интегриране на възможностите на всички свързани агенции и министерства за решаване на този проблем“, каза още тя.

Една от основните правителствени инициативи е наскоро стартиралият Фонд за превенция на наркомании (ФПН). Администриран от Министерство на правосъдието, ФПН субсидира програми, обхващащи лечението на наркоманиите, рехабилитацията и осведомеността за наркотиците сред младите хора.

Към момента Тайван си сътрудничи с Индонезия, Япония и Южна Корея в борбата с трафика на наркотици. Форумът подчертава ефективността на усилията на правителството в тази посока, като същевременно функционира като безценна платформа за формулиране на водещи стратегии за успешно посрещане на бъдещи предизвикателства.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини