Last news in Fakti

6 Септември, 2019 17:02 1 782 6

Тайван се бори с наркопрестъпността

  • тайван-
  • фонд за превенция на наркомании-
  • наркотици-
  • превенция-
  • правителствена инициатива-
  • форум-
  • сътрудничество

Президентът на Република Китай заяви, че правителството се ангажира да засили работата си в борбата с наркотиците чрез изграждане на по-тесни връзки със съмишлениците си в цял свят.

„Правителството ще продължава да подписва споразумения в ключови области като взаимна съдебна помощ и полицейско сътрудничество, за да се повиши ефективността на международната мрежа за сигурност“, заяви Цай Ин-Уен, добавяйки, че Тайван може да помогне за постигане на значителен напредък в правоприлагането чрез споделяне на своя опит и добри практики.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на откриването на Международния форум за полицейско сътрудничество.

Организирано от Националната полицейска агенция към Министерство на вътрешните работи съвместно с Министерство на външните рботи, Съвета по въпросите свързани с Континентален Китай и други правителствени агенции, в двудневното събитие участват повече от 350 експерти и служители на реда от над 30 държави.

Според Цай, борбата с наркопрестъпността е основен приоритет на правителството. „През последните 3 години не са пестени никакви усилия за подобряване на ситуацията и интегриране на възможностите на всички свързани агенции и министерства за решаване на този проблем“, каза още тя.

Една от основните правителствени инициативи е наскоро стартиралият Фонд за превенция на наркомании (ФПН). Администриран от Министерство на правосъдието, ФПН субсидира програми, обхващащи лечението на наркоманиите, рехабилитацията и осведомеността за наркотиците сред младите хора.

Към момента Тайван си сътрудничи с Индонезия, Япония и Южна Корея в борбата с трафика на наркотици. Форумът подчертава ефективността на усилията на правителството в тази посока, като същевременно функционира като безценна платформа за формулиране на водещи стратегии за успешно посрещане на бъдещи предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    3 2 Отговор
    Може пък търговията с наркотици да е това което ги спасява от Китай. Все пак мене ме съмнява американският флот да им патрулира крайбрежието защото културата им е прекалено ценна.
  • 2 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    МИ ЩО НЕ СЕ БОРИТЕ ПО ФИЛИПИНСКИ ??? ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ФИЛИПИНИТЕ КАЗА НА ТЪРЪТЪП : " Я СИ Е.БИ МАЙКАТА " !!!!!!!
  • 3 Гост

    0 1 Отговор
    Тук съсвсем са объркани Китай и Тайван! Може някога и да станат едно, но в момента не са!
  • 4 666®

    2 0 Отговор
    В някои държави си оправиха проблемите с наркотиците бързо и евтино. Смътна присъда за притежание и разпространение и готово.
  • 5 Бори се,

    1 0 Отговор
    ама Китай, а Тайван се спуска по говедата пързалка.
  • 6 Американците

    1 0 Отговор
    Пазят с флота си нарко канала