Отидете към основна версия

21 756 13

Отварят гроба на страховит гангстер

  • гангстер-
  • фбр-
  • джон дилинджър

Мистерия около Джон Дилинджър

Гробът на страховития американски гангстер Джон Дилинджър ще бъде отворен, а тялото му ще бъде ексхумирано в края на годината по молба на негови роднини - племенник и племенница, съобщи CNN. Обявеният през 30-те години за Обществен враг №1 на Съединените щати банков обирджия е погребан в гробищния парк "Краун Хил" в Индианаполис на 26 юли 1934 г. Счита се, че Дилинджър е застрелян 4 дни по-рано от агенти на ФБР, устроили засада пред киносалона "Biograph Theater" в Чикаго.

Здравното министерство одобри ексхумацията за 31 декември 2019 г., като тленните му останки ще бъдат погребани отново на същия ден.

Според жалбата, подадена от племенницата му Карол Томпсън, на гробището в Индианаполис не е погребан Джон Дилинджър, а друг човек, застрелян от агентите на ФБР пред киното през 1934 г., уточнява „Канал 3“.

По думите ѝ са налице доказателства, че мъжът, който лежи под надгробния камък, има различен цвят на очите, различни пръстови отпечатъци и различна форма на главата. На всичко отгоре имало несъответствия и между ушите и предните зъби на погребания, и тези на Джон Дилинджър.

"По моето мнение, ако ФБР е ликвидирало погрешния човек пред кино Biograph, е важно да се идентифицира кой е положен в гроба", пише Карол Томпсън. Тя е подготвила експертиза на тялото, което ще бъде ексхумирано, като цялата процедура ще бъде заснета на филм.

Първоначално отварянето на гроба бе насрочено за 16 септември, то трябваше да бъде заснето за документален филм на History Channel. Това бе отменено заради разправия между семейството и управата на гробището.

От ФБР оспориха твърденията за различни пръстови отпечатъци. Евентуално потвърждаване на версията на роднините на гангстера би означавало, че тогавашният шеф на Бюрото Джей Едгар Хувър е погребал неудобна за себе си и за ФБР тайна.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини