Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 20:28 21 748 13

Отварят гроба на страховит гангстер

  • гангстер-
  • фбр-
  • джон дилинджър

Мистерия около Джон Дилинджър

Гробът на страховития американски гангстер Джон Дилинджър ще бъде отворен, а тялото му ще бъде ексхумирано в края на годината по молба на негови роднини - племенник и племенница, съобщи CNN. Обявеният през 30-те години за Обществен враг №1 на Съединените щати банков обирджия е погребан в гробищния парк "Краун Хил" в Индианаполис на 26 юли 1934 г. Счита се, че Дилинджър е застрелян 4 дни по-рано от агенти на ФБР, устроили засада пред киносалона "Biograph Theater" в Чикаго.

Здравното министерство одобри ексхумацията за 31 декември 2019 г., като тленните му останки ще бъдат погребани отново на същия ден.

Според жалбата, подадена от племенницата му Карол Томпсън, на гробището в Индианаполис не е погребан Джон Дилинджър, а друг човек, застрелян от агентите на ФБР пред киното през 1934 г., уточнява „Канал 3“.

По думите ѝ са налице доказателства, че мъжът, който лежи под надгробния камък, има различен цвят на очите, различни пръстови отпечатъци и различна форма на главата. На всичко отгоре имало несъответствия и между ушите и предните зъби на погребания, и тези на Джон Дилинджър.

"По моето мнение, ако ФБР е ликвидирало погрешния човек пред кино Biograph, е важно да се идентифицира кой е положен в гроба", пише Карол Томпсън. Тя е подготвила експертиза на тялото, което ще бъде ексхумирано, като цялата процедура ще бъде заснета на филм.

Първоначално отварянето на гроба бе насрочено за 16 септември, то трябваше да бъде заснето за документален филм на History Channel. Това бе отменено заради разправия между семейството и управата на гробището.

От ФБР оспориха твърденията за различни пръстови отпечатъци. Евентуално потвърждаване на версията на роднините на гангстера би означавало, че тогавашният шеф на Бюрото Джей Едгар Хувър е погребал неудобна за себе си и за ФБР тайна.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така

    46 3 Отговор
    се пази Историята!А не нашите ``нови дебили``....
  • 2 Така се прави

    29 1 Отговор
    Е, по пътя на логиката неудобните изчезват. На нашите неудобни за които и да били управляващи, да не са им съградили паметници и монументи?
  • 3 Кримка

    89 33 Отговор
    И като изровят тялото след толкова години, какво мислят, че ще докажат?! Всичко е станало на тор. Ако по онова време е имало ДНК-банка, то сега можеше да се докаже нещо и то не на 100%. Но тогава не е имало такива неща ( и по-добре).
    Всичко е един начин, едни хора да изкарат едни пари! Типична, американска историйка!
    Една нация, дето не е никаква нация и героите и са "Дилинджър", "Джеси Джеймс", Бони и Клайд", "ген. Кастър", "Рамбо", както и "кап. Америка", "Човекът-паяк"," Осата", "Жената- котка" и т.н., това е САЩ.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Куку руку

    36 8 Отговор
    За 1 век не са му останали и ръкавелите
  • 5 Антон

    47 10 Отговор

    До коментар #3 от "Кримка":

    Зле си и то много! Прочети малко за днк и тогава пиши. Не ти трябва днк банка след като има племенница....

    Коментиран от #11

  • 6 Адолф

    26 5 Отговор
    Дилинджър е от 'богоизбраното' племе, както и повечето осново положници на мафията в САЩ.
  • 7 E да бе ама

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кримка":

    Са направили ебаси филмите за макар измислени герои а БГто един свестен филм не може да направи за истинските си герои. По добре държавата да плати на Холивуд

    Коментиран от #8

  • 8 Krimka

    16 8 Отговор

    До коментар #7 от "E да бе ама":

    По начина ти на изказване и по стилът ти на писане, виждам до какво води гледането на подобни филми.
    Колкото до тоя дето каза, че не е нужна днк-банка при положение, че има жива племенница, ще кажа:
    А, кое гарантира, че тая е негова племенница. Минали са 100 години

    Коментиран от #9

  • 9 Антон

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Krimka":

    Гаранцията че е в родствена връзка с този е разрешението което е получила от властите за ексхумация на тленните останки. Всъщност кое гарантира че слънцето наистина свети, а не някой великан да ни огрява с фенер!

    Коментиран от #10

  • 10 Krimka

    23 6 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    Аз не познавам американские закони, но знам ,че те са като локуми и се разпъват взависимост от това кой каква облага може да извлече от тях.
    А ти ми обясни, какво се цели с тая есхумация и последващото погребени след 1-2 часа? Какво ще се доказва? Какво значение има дали там лежи Дилинджър или някой друг?
    Разбирам, това да се прави след малко години, при положение, че има съмнения, че може Дилинджър да се е укрил от закона и/или да
    извърши ново престъпление.
    Инак, така сега е точно по американски. Племенницата ще взима такса за гледане на есхумацията, ще дава интервюта за пари, ще напише книга, която ще продава на дебелогъзите да я четат и т.н.
    Та общо взето не сте схванали какво имах в предвид.
    Приятен уикенд от мен.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чичо

    5 0 Отговор
    Според коментарите по-горе племеницата е неоспорима. А какво е ставало под юрганите, т.е. кой кого е осеменявал никой не знае. Да не се окаже след ексхумацията, че тази племеница вече няма авторски права 😃.
  • 13 Йоана

    1 0 Отговор
    Тази племенница просто иска да спечели пари от цялата тази работа. Едва ли я интересува някакъв си престъпник какво е направил. Факт е, че Дилинджър вече е мъртъв, независимо дали е умрял от естествена смърт или ченгетата са го убили. То е минал един век оттогава. Какво значение има дали ще правят ексхумация или не