Отидете към основна версия

1 562 3

Камерън размаха пръст на социалните лентяи от София и Букурещ

  • дейвид камерън-
  • българи-
  • румънци

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че иска да ограничи придобиващия по-широка популярност „туризъм за социални помощи”. За това във Великобритания да се допускат само работещи имигранти, дори това да наруши правото на свободно придвижване в Европейския съюз, предаде Би Би Си.

По средата на мандата си и година преди да отпаднат ограниченията за работа в страната на българи и румънци, Дейвид Камерън обяви намерението си да не допуска още имигранти, чиято основна цел са социалните помощи.

Ако разгледаме аргументите дали трябва да стане по-трудно за хората да идват във Великобритания и да искат да получават социални помощи - да, честно казано, трябва да стане по-трудно, обяви премиерът.

През уикенда в телевизионно интервю, Дейвид Камерън пак размаха пръст на ЕС за блокиране на поправки в законодателството на Общността, ако исканията на Лондон му не бъдат уважени.

Антиевропейските настроения на Острова се увеличават заедно с призивите Лондон да напусне Общността. От своя страна Дейвид Камерън намекна, че подобна стъпка няма да се отрази добре на британската икономика.

На съвместна пресконференция на премиера с коалиционният му партньор Ник Клег беше обещано повече пари за работещите семейства, възрастните и за отглеждането на деца. Двамата водещи политици не пропуснаха да обещаят да подготвят радикален план за икономии и съкращаване на дефицита.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: