Отидете към основна версия

1 390 5

Американците връщат ускорената процедура за експулсиране

  • депортиране-
  • ускорена процедура-
  • имиграционна система-
  • джо байдън

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система

Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви възобновяване на процедурата за ускорено депортиране на семейства на нелегални имигранти от понеделник, съобщава вестник „Банкеръ“.

"От 26 юли някои семейства са обект на ускорена процедура за депортиране. Ускорената депортация е законова процедура за експулсиране на онези семейства, които нямат правно основание да останат в САЩ", обяви министерството.

Американските власти също така предупредиха, че ще вземат всички мерки срещу опитите за незаконно влизане в САЩ. „Тези действия са опасни и могат да имат дългосрочни имиграционни последици за тези, които се опитват да го направят“, се казва в текста.

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система.

Администрацията на президента Джо Байдън наскоро беше силно критикувана заради нарастващия приток на хора, които незаконно се опитват да проникнат в САЩ от Мексико. По-специално политическите опоненти твърдят, че случващото се е резултат от твърде мекия подход на новия държавен към нелегалната имиграция. Освен това американските власти разкритикуваха факта, че непълнолетните нелегални имигранти често живеят в условия, които не са подходящи за деца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини