27 Юли, 2021 14:38 1 347 5

Американците връщат ускорената процедура за експулсиране

  • депортиране-
  • ускорена процедура-
  • имиграционна система-
  • джо байдън

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система

Американците връщат ускорената процедура за експулсиране - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви възобновяване на процедурата за ускорено депортиране на семейства на нелегални имигранти от понеделник, съобщава вестник „Банкеръ“.

"От 26 юли някои семейства са обект на ускорена процедура за депортиране. Ускорената депортация е законова процедура за експулсиране на онези семейства, които нямат правно основание да останат в САЩ", обяви министерството.

Американските власти също така предупредиха, че ще вземат всички мерки срещу опитите за незаконно влизане в САЩ. „Тези действия са опасни и могат да имат дългосрочни имиграционни последици за тези, които се опитват да го направят“, се казва в текста.

Ведомството подчерта, че администрацията на САЩ работи за създаването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система.

Администрацията на президента Джо Байдън наскоро беше силно критикувана заради нарастващия приток на хора, които незаконно се опитват да проникнат в САЩ от Мексико. По-специално политическите опоненти твърдят, че случващото се е резултат от твърде мекия подход на новия държавен към нелегалната имиграция. Освен това американските власти разкритикуваха факта, че непълнолетните нелегални имигранти често живеят в условия, които не са подходящи за деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор
    А защо ЕС трябва да обгрижва стадата пришълци ????????????
  • 2 Рошко

    3 0 Отговор
    Сирийци иракчани либийци да направят същото, от афганците избягаха
  • 3 КОТарАК

    5 0 Отговор
    преди малко пак ми изтриха контра-коментара спрямо 1 недоразумение...ФАКТИ май тр. се замислят в переспективата си ..
  • 4 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Правилно! Всеки влязъл незаконно , че и без документи, пренебрегвайки законите и по този начин поставяйки се извън тях, трябва веднага да бъде скспулсиран, ако не е за затвова първо, откъдето и да разправя че идва и за какъвти и да се представя. Трябват ЖЕЛЕЗНИ правила с тази нахална измет.
  • 5 Аналитик плюс

    1 0 Отговор
    Е, хайде сега, пък после Тръмп бил лошият. И в какво, ако не е тайна, не следвате политиката която въведе Тръмп? Било то за Афганистан, Ирак , Куба, Русия, Китай, имигрантите и т.н. Само с прасчо (СК) засега нямата разбирателство, ама то се иска и известна доза дипломациа, а? Е,х демонкратски лицемери...........