Отидете към основна версия

3 023 9

Блокираха няколко моста над река Темза в Лондон

  • темза-
  • лондон-
  • блокада-
  • акция-
  • екоактивисти

Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" проведоха протестна акция

Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" блокираха няколко моста над река Темза в Лондон в рамките на протест срещу използването на изкопаеми горива, предаде БНР.

Природозащитниците проведоха вече няколко акции през седмицата с искания да се прекрати изполването на фосилни горива.

В петък те огранизираза седящи протести на няколко моста в центъра на Лондон, сред които Ватерло, Блекфрайърс и Уестминстър, блокирайки по този начин едни от най-оживените транспортни артерии на града. Мостът Блекфрайърс за дълго време бе блокиран само от една 76-годишна жена, която легна на пътното платно и отказа да напусне, настоявайки пред дошлата полиция да бъде арестувана. Луси Хардинг от град Рединг каза, че за първи път е чула за климатичните промени от нейния доведен син през 1976 година и е ужасяващо, че през всичките тези години оттогава наблюдава как светът продължава да върви към катастрофа.

Междувременно десетки активисти бяха обвинени от властите в предприемане на синхронизирани действия срещу три ключови терминала за разпределение на горива в Лондон. Отговарящият за енергетиката министър Грег Хандс заяви, че макар и да се цени правото на мирен протест, е важно да не се нарушава всекидневния живот на гражданите. Ето защо няколко петролни компании са получили позволение да защитят обектите си, като работят съвместно с полицията за арестуване на нарушителите на закона и да гарантират нормалните доставки на гориво.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: