Last news in Fakti

16 Април, 2022 06:45 3 018 9

Блокираха няколко моста над река Темза в Лондон

  • темза-
  • лондон-
  • блокада-
  • акция-
  • екоактивисти

Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" проведоха протестна акция

Блокираха няколко моста над река Темза в Лондон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" блокираха няколко моста над река Темза в Лондон в рамките на протест срещу използването на изкопаеми горива, предаде БНР.

Природозащитниците проведоха вече няколко акции през седмицата с искания да се прекрати изполването на фосилни горива.

В петък те огранизираза седящи протести на няколко моста в центъра на Лондон, сред които Ватерло, Блекфрайърс и Уестминстър, блокирайки по този начин едни от най-оживените транспортни артерии на града. Мостът Блекфрайърс за дълго време бе блокиран само от една 76-годишна жена, която легна на пътното платно и отказа да напусне, настоявайки пред дошлата полиция да бъде арестувана. Луси Хардинг от град Рединг каза, че за първи път е чула за климатичните промени от нейния доведен син през 1976 година и е ужасяващо, че през всичките тези години оттогава наблюдава как светът продължава да върви към катастрофа.

Междувременно десетки активисти бяха обвинени от властите в предприемане на синхронизирани действия срещу три ключови терминала за разпределение на горива в Лондон. Отговарящият за енергетиката министър Грег Хандс заяви, че макар и да се цени правото на мирен протест, е важно да не се нарушава всекидневния живот на гражданите. Ето защо няколко петролни компании са получили позволение да защитят обектите си, като работят съвместно с полицията за арестуване на нарушителите на закона и да гарантират нормалните доставки на гориво.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    22 0 Отговор
    Кеф ти стачкуваш, кат ви казвам че светът върви към анархия не вярвате. С това мислене само за пари и власт натам отиват нещата а никой не мисли и не говори да се садят гори и да не се пилее, само забележете колко храна се изхвърля и колко пари се дават за глупостти

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Механик

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Абсолютно точен коментар!
    Проблемът е в ПИЛЕЕНЕТО. Не може да ползваш "еднократни" неща и да искаш после да не се замърсява.
    Аз съм сигурен, че поне 60% от тия "демонстранти" са носели със себе си ПЛАСТМАСОВА бутилка с вода (както е модерно напоследък) и дори през ум не им е минало, че е било редно бутилката да е стъклена или метална, която после може да се измие и отново да се напълни.
    Тия "демонстранти" в по-голямата си част са "модерни"-умопобъркани, които са подкукуросвани от платени хора на глобалистите и докато маршируват за мир и екология, глобалистите палят войни и си правят платени екскурзии в космоса с ракети, които за 15 минути изгарят гориво, колкото един автомобил изгаря за целият си живот.
  • 3 Механик

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    И само да допълня. Не е вярно, че всеки може да стачкува. Я виж какво стана с "жълтите жилетки" или с ония от Каталуния!
    Може да стачкуват само "политически правилните хора" и то за "политически правилни" неща.
    Така че по-скоро отиваме към средновековно робство, отколкото към анархия.
  • 4 Fazan

    17 0 Отговор
    Какви екоактивисти.???
    Те са финансирани от глобалистите.Глобалистите са собствениците на най големите индустрий в света.Батерийте въобще не замърсявав🤣🤣.Всичко е една Измама.
  • 5 Фами

    10 0 Отговор
    Дезориентирани хора. В момент на пропадане на световната икономика трябва да стачкуват за въглища и нефетени продукти , а не против
  • 6 Пенчо Нормала

    5 0 Отговор
    Тия активни и пасивни хоуму-мшекшуали да бвха скочили от мостовете и оставят нормалните хора да живеят
  • 7 случаен

    4 0 Отговор
    а къде изчезна онова недоучилото,гретка,не се показва вече
  • 8 Гретен Тулумбергов

    2 0 Отговор
    Зелени гретени!
  • 9 Коко

    1 0 Отговор
    Не мога да разбера защо мостове блокират, а не скачат направо в студената вода?
Новини по държави: