Отидете към основна версия

871 5

Турският парламент излиза в лятна ваканция

  • меджлис-
  • парламент-
  • турция-
  • ваканция

Турският Меджлис излиза в лятна ваканция от 1 юли до 1 октомври

Снимка: Меджлис

Турският парламент излиза в лятна ваканция от 1 юли до 1 октомври, съобщи високопоставен представител от управляващата партия в Турция, предаде в. "Хюриет дейли нюз".

Парламентът ще излезе във ваканция на 1 юли след приключване на останалите задачи, сред които одобряването на допълнителния бюджет, каза пред журналисти тази седмица заместник-председателят на парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Махир Юнал.

Първоначалният план предвиждаше работата на Меджлиса да приключи на 7 юли, но решението на правителството да отложи приемането на спорния закон за дигиталната дезинформация стана причина датата на приключване на работата да бъде сменена с по-ранна. Юнал посочи, че законът за цифровата дезинформация ще бъде включен в дневния ред на парламента при започването на новата парламентарна година през октомври.

Медийните асоциации и опозиционните партии критикуваха правителството за този проектозакон, който предвижда наказания за изопачаване на фактите и дезинформацията. Те го разглеждат като опит за ограничаване на свободата на медиите и на изразяване на мнение.

Дезинформацията е проблем отвъд политиката. Това е глобален проблем, заяви Юнал, като припомни, че по проекта е работено през последните осем месеца.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: