Last news in Fakti

30 Юни, 2022 16:45 864 5

Турският парламент излиза в лятна ваканция

  • меджлис-
  • парламент-
  • турция-
  • ваканция

Турският Меджлис излиза в лятна ваканция от 1 юли до 1 октомври

Турският парламент излиза в лятна ваканция - 1
Снимка: Меджлис

Турският парламент излиза в лятна ваканция от 1 юли до 1 октомври, съобщи високопоставен представител от управляващата партия в Турция, предаде в. "Хюриет дейли нюз".

Парламентът ще излезе във ваканция на 1 юли след приключване на останалите задачи, сред които одобряването на допълнителния бюджет, каза пред журналисти тази седмица заместник-председателят на парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Махир Юнал.

Първоначалният план предвиждаше работата на Меджлиса да приключи на 7 юли, но решението на правителството да отложи приемането на спорния закон за дигиталната дезинформация стана причина датата на приключване на работата да бъде сменена с по-ранна. Юнал посочи, че законът за цифровата дезинформация ще бъде включен в дневния ред на парламента при започването на новата парламентарна година през октомври.

Медийните асоциации и опозиционните партии критикуваха правителството за този проектозакон, който предвижда наказания за изопачаване на фактите и дезинформацията. Те го разглеждат като опит за ограничаване на свободата на медиите и на изразяване на мнение.

Дезинформацията е проблем отвъд политиката. Това е глобален проблем, заяви Юнал, като припомни, че по проекта е работено през последните осем месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чичо Лемнос

    0 0 Отговор
    Турските мъже от малки са свикнали да бъдат булки на "сватби" с гръцките си чичовци. 🤣🤣🤣🤣
Новини по държави: