Отидете към основна версия

2 139 54

Канибализмът - нова тема за руската пропаганда

  • европа-
  • русия-
  • украйна-
  • украинска-
  • армия-
  • канибализъм-
  • пропаганда

Руската федерация се опитва по всякакъв възможен начин да дискредитира украинските военни, по-специално полка „Азов“

Източник: Shutterstock

Руската федерация се опитва по всякакъв възможен начин да дискредитира украинските военни, по-специално полка „Азов“, някои от които наскоро бяха екзекутирани в Оленовка. Сега те излязоха с нови твърдения, че бойците от Азов не са хора, пише eupoliticalreport.eu.

Георгий Волков, председател на Московската обществена наблюдателна комисия, каза, че един от пленените войници от батальон „Азов“ уж е говорил за канибализъм в полка – класически случай на руска пропаганда, използваща „прозореца на Овертон“ – психологическа технология, която има за цел да „дехуманизира ” Азовските бойци. Първоначално руснаците възприели „зверствата“ на украинската армия, показани им в медиите, като немислими. След това като радикали с натрапчиво послание: „Ако не изядеш ближния си, съседът ще те изяде“.

Третата стъпка от теорията на Овертон извежда идеята до приемливо ниво. По принцип темата за „Азов“ и нехуманното отношение се обсъжда отдавна, всички са свикнали с това и никой няма студена пот на челото при думата „Азов“. След това на хората им се струва, че подобно поведение е разумно, защото не разбират как да оцелеят в мазетата на Азовстал. И всичко завършва на етапа „Стандарт“, когато подобни действия ще бъдат приписани на цялата украинска армия.

Твърдението, че в батальон "Азов" са служили канибали, отговаря на общата пропагандна митология на Руската федерация, а именно, че те смятат, че в Украйна живеят безбожници и нацисти. Това от своя страна спомага за поддържането на войнствения дух на руското население и военните, които поемат великата мисия да „освободят“ Украйна от човекоядци.

Подобни послания доказват, че Руската федерация е сектантска по своята същност и възражда ерес от 19 век, което православните свещеници посочиха и в обръщение към Вселенския патриарх Вартоломей.

Друга цел на това злокачествено дискредитиране на украинската армия е да покаже на съюзниците на Украйна липсата на човечност в украинската армия и по този начин да се опита да повлияе на помощта от Запада. В Европа и Америка духовните ценности и човешката личност са високо ценени, затова руската пропаганда избра точно тази линия на атака.

Руската федерация се опитва да придаде на войната не само юридически статус, но и да добави свещен фактор, като привлече подкрепата на православното и ислямското духовенство за войната. Ето защо ръководителят на Чечня, Кадиров многократно споменава „джихад“, борбата срещу „шайтаните“. Сега в Русия се оформя смесица от сектантство, в което главният идол е настоящият президент на Руската федерация, и фундаментализъм, който е изключително опасен за Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания