Отидете към основна версия

2 035 9

Карима ел Махруг от "Рубигейт" представи в Милано автобиографична книга

  • карима ел махруг-
  • берлускони-
  • италия-
  • книга-
  • рубигейт

Заради скандала бившият премиер на Италия Силвио Берлускони бе обвинен по две дела

Снимка:vesti.bg

Карима ел Махруг, жената, която бе в центъра на скандала "Рубигейт", заради който бившият премиер на Италия Силвио Берлускони бе обвинен по две дела, представи в Милано автобиографичната си книга, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Творбата се нарича "Карима". В нея младата жена, която е от марокански произход, разказва какво е преживяла през годините и твърди, че съжалява, че изобщо е стъпила в дома на Берлускони. Там тя е гостувала на партита, станали известни като "бунга бунга". Карима казва, че не е проститутка, както я обрисуват медиите и че не е получавала милиони от Берлускони, както също се твърди.

Тя споделя, че всичко, свързано с нея, е било манипулирано от медиите и допълва, че е горда от пътя, който е извървяла. Карима споделя, че последните 13 години за нея са били трудни и обрисува като изтощителни проблемите, които е имала с италианското правосъдие. В книгата тя споделя и как е станала жертва на посегателство от страна на неин роднина.

Карима ел Махруг, известна и с псевдонима Руби, стана известна с това, че заради нея Берлускони бе обвинен в секс с непълнолетна срещу заплащане и в злоупотреба със служебно положение. Скандалът стана известен като "Рубигейт". Прокурори казваха, че Берлукони е имал отношения с Карима, когато тя е била на 17 години, но неговата защита твърдеше, че той не е знаел, че тя е непълнолетна, а Карима отричаше да е имала сексуални отношения с него и казваше, че той ѝ помагал финансово, защото тя била в затруднено материално положение. Освен това Берлускони бе обвинен, че е издействал освобождаването от ареста на Карима, задържана заради кражба, като милиардерът изтъкнал тогава, че тя е роднина на египетския президент Хосни Мубарак, което също не е било вярно. Берлускони твърдеше, че е бил заблуден относно произхода на Карима. А в книгата си тя уверява, че няма никакви известни роднини.

По това дело Берлускони бе оневинен. Последва втори процес, така наречения "Руби Две", в който бяха съдени приближени на Берлускони, замесени в скандала "Рубигейт". Накрая имаше и трето дело "Руби Три", по което и Берлускони, и Карима бяха обвинени в корупция с цел лъжесвидетелстване, но и двамата бяха оневинени заедно с още 27 млади жени. Берлускони бе набеден, че е плащал на младите жени, за да излъжат по предходните дела от сагата "Рубигейт", а Карима и останалите жени бяха обвинявани, че са приели пари, за да го направят. Прокуратурата каза, че ще обжалва решението за оневиняване.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: