Отидете към основна версия

638 6

Албанският премиер Еди Рама ще посети в Япония

  • албания-
  • еди рама -
  • япония-
  • фумио кишида

В Токио Рама ще разговаря с министър-председателя на Япония Фумио Кишида и ще участва заедно с албанската делегация в официалната вечеря, давана от Кишида

Снимка: АТА

Министър-председателят на Албания Еди Рама ще бъде на официално посещение в Токио, Япония, от 21 до 25 февруари в рамките на 42-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете страни, предаде за БТА албанската агенция АТА.

От прессекретариата на албанския премиер съобщиха, че по време на официалното посещение в Япония Рама ще проведе поредица от срещи като част от укрепването и задълбочаването на сътрудничеството и за потвърждаване на приятелството между двете страни и на взаимния ангажимент за по-нататъшно развитие на сътрудничеството и за справяне с предизвикателствата заедно като приятели и съюзници, които споделят едни и същи ценности.

В Токио Рама ще разговаря с министър-председателя на Япония Фумио Кишида и ще участва заедно с албанската делегация в официалната вечеря, давана от Кишида.

„Двете страни споделят общи интереси в областта на здравеопазването и социалните грижи, предотвратяването на бедствия и опазването на околната среда. Албания и Япония споделят волята за по-нататъшно развитие на общите интереси, за увеличаване на културния обмен особено в областта на туризма и за задълбочаване на икономическото и търговско сътрудничество“, се казва в прессъобщението.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: