Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 22:10 631 6

Албанският премиер Еди Рама ще посети в Япония

  • албания-
  • еди рама -
  • япония-
  • фумио кишида

В Токио Рама ще разговаря с министър-председателя на Япония Фумио Кишида и ще участва заедно с албанската делегация в официалната вечеря, давана от Кишида

Албанският премиер Еди Рама ще посети в Япония - 1
Снимка: АТА

Министър-председателят на Албания Еди Рама ще бъде на официално посещение в Токио, Япония, от 21 до 25 февруари в рамките на 42-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете страни, предаде за БТА албанската агенция АТА.

От прессекретариата на албанския премиер съобщиха, че по време на официалното посещение в Япония Рама ще проведе поредица от срещи като част от укрепването и задълбочаването на сътрудничеството и за потвърждаване на приятелството между двете страни и на взаимния ангажимент за по-нататъшно развитие на сътрудничеството и за справяне с предизвикателствата заедно като приятели и съюзници, които споделят едни и същи ценности.

В Токио Рама ще разговаря с министър-председателя на Япония Фумио Кишида и ще участва заедно с албанската делегация в официалната вечеря, давана от Кишида.

„Двете страни споделят общи интереси в областта на здравеопазването и социалните грижи, предотвратяването на бедствия и опазването на околната среда. Албания и Япония споделят волята за по-нататъшно развитие на общите интереси, за увеличаване на културния обмен особено в областта на туризма и за задълбочаване на икономическото и търговско сътрудничество“, се казва в прессъобщението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Екскурзиянт. Много е яко на държавни разноски да обикаляш света.
  • 2 Филанкишията

    4 0 Отговор
    Факти, да допуснеш грешка в статията иди-ела, ама в заглавието.. и да виси така непоправено?! ...ще посети в Япония. Какво???
  • 3 ха сега де!

    2 0 Отговор
    " ... Еди Рама ще посети в Япония"
    Като копирате текстовете поне копирайте и заглавията, да не ставате за смях!
  • 4 Никой

    0 0 Отговор
    ...научете се да четете , преди да пишете...и пишете след като сте го прочели...
  • 5 Методи Андреев

    0 0 Отговор
    Това е много важна информация.
  • 6 Биг Мен Гяволето

    2 0 Отговор
    Браво Еди, Браво Рама... След 42 години с Македонците, изкарахте и за една почивка с Японците...
Новини по държави: