Отидете към основна версия

1 033 20

Засилено сътрудничество в областта на отбраната между Италия и ОАЕ

  • италия-
  • оае-
  • сътрудничество-
  • договор-
  • посещение

Подписаната декларация предвижда също така политическо, дипломатическо, международно, икономическо и търговско взаимодействие

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и италианският премиер Джордж Мелони проведоха разговори, след което приеха декларация за повишаване на нивото на отношенията между двете страни до стратегическо партньорство. Текстът на декларацията беше разпространен от информационната агенция на ОАЕ WAM.

„ОАЕ и Италия споделят общи цели, които включват устойчиво развитие и икономически растеж, укрепване на сътрудничеството с международната общност, просперитет и стабилност и придържане към общоприети човешки ценности като толерантност, мирно съжителство, диалог и откритост, “ се казва в документа.

Декларацията предвижда засилване на сътрудничеството между ОАЕ и Италия „в области от общ стратегически интерес, включително политическо, дипломатическо, международно, икономическо и търговско взаимодействие“.

Както следва от документа, страните възнамеряват да разширят сътрудничеството в областта на отбраната, продоволствената и водната сигурност, както и борбата с изменението на климата. Освен това ОАЕ и Италия изразиха необходимостта от съвместни усилия за гарантиране на енергийната сигурност, като подчертаха важността на използването на възобновяеми енергийни източници.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: