4 Март, 2023 15:20 1 032 20

Засилено сътрудничество в областта на отбраната между Италия и ОАЕ

  • италия-
  • оае-
  • сътрудничество-
  • договор-
  • посещение

Подписаната декларация предвижда също така политическо, дипломатическо, международно, икономическо и търговско взаимодействие

Засилено сътрудничество в областта на отбраната между Италия и ОАЕ - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и италианският премиер Джордж Мелони проведоха разговори, след което приеха декларация за повишаване на нивото на отношенията между двете страни до стратегическо партньорство. Текстът на декларацията беше разпространен от информационната агенция на ОАЕ WAM.

„ОАЕ и Италия споделят общи цели, които включват устойчиво развитие и икономически растеж, укрепване на сътрудничеството с международната общност, просперитет и стабилност и придържане към общоприети човешки ценности като толерантност, мирно съжителство, диалог и откритост, “ се казва в документа.

Декларацията предвижда засилване на сътрудничеството между ОАЕ и Италия „в области от общ стратегически интерес, включително политическо, дипломатическо, международно, икономическо и търговско взаимодействие“.

Както следва от документа, страните възнамеряват да разширят сътрудничеството в областта на отбраната, продоволствената и водната сигурност, както и борбата с изменението на климата. Освен това ОАЕ и Италия изразиха необходимостта от съвместни усилия за гарантиране на енергийната сигурност, като подчертаха важността на използването на възобновяеми енергийни източници.

Засилено сътрудничество в областта на отбраната между Италия и ОАЕ

Засилено сътрудничество в областта на отбраната между Италия и ОАЕ


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    10 6 Отговор
    шейха и е опънал прашките
  • 2 РФ - Она утонула!

    6 8 Отговор
    5 региона искат веднага да се отделят от Руската федерация: Започна ли разпадът на империята?

    Това става ясно от проведен национален онлайн референдум за самоопределяне на руските републики. В него са взели участие 5 634 250 души, което е впечатляваща цифра.
    Организаторите обявиха на сайта си, че ще работят за легитимиране на резултатите от референдума, който се е провел между 16 и 28 февруари 2023 г.

    Резултатите са следните:

    Кьонигсберг: 72,1% от участниците искат независимост, 27,9% са против; Ингрия: 66,2% са се обявили за независимост докато 33,8% са против; Кубан: 55,7% са за независимост, 44,3% са против; Сибир: 63,9% искат независимост, 36,1% са против; Урал: 68,2% са за независимост, 31,8% са против.

    Коментиран от #5, #8, #11

  • 3 Гориил

    9 1 Отговор
    Опасявайки се от вторични санкции, президентът на ОАЕ маневрира и търси заобиколни решения. Но е безполезно да се отрича, че Китай вече се е превърнал в основен търговски партньор на Абу Даби. Трудно е да се разбере на какво разчита Мелони.
  • 4 Факт

    7 1 Отговор
    Арабите що си харчат парите за оръжие.Доказано е че при първи натиск хвърлят всичко и се разбягват.И в Израело Арабските войни тъй беше.В Ирак американците им казаха да си ходят по къщите и те се пръснаха.
  • 5 пешо

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "РФ - Она утонула!":

    само че преди това ще се разпадне краварника
  • 6 всички

    8 2 Отговор
    европейски страни всячески бягат от ФАЩ ... Окупирана Германия иска с Катар и Китай, Италия с ОАЕ, Саудитска иска с Русия , изобщо само ние не можем да се ориентираме от къде духа вятъра. Типично.
  • 7 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    7 0 Отговор
    Тия с чаршафите как ще сгъват Чичолината, чак ще скърца!
  • 8 братле

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "РФ - Она утонула!":

    5 милиона човека от 150 е нищожен процент ... Успокой се.
  • 9 Гориил

    8 0 Отговор
    Почти съм сигурен, че г-жа Мелони, която е загрижена за несигурното енергийно, финансово и икономическо бъдеще на Италия, е генератор на инициативи. Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ), шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, се съгласи да подпише декларация, която не дава сигурност или перспектива (като Закона Магнитски).
  • 10 Капо

    1 0 Отговор
    Тути капи каза от ОАЕ парата от Италиа отбраната
  • 11 Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "РФ - Она утонула!":

    Да , добре, то още една такава новина има днес Германската компанията "Райнметал" иска да строй завод за танкове в Украйна
    Ред е на Мъск да обяви че ще прави космически кораби там и също ,че проучване в Унгария показва - 70 от унгарците искат да се присъединят към Украйна тъй като Орбан бил диктатор
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Даааа

    1 3 Отговор
    Все по срещан надпис. : ""Моля да ни извините, но ние не предоставяме нашите услуги на руснаци"

    От днес руснаците вече няма да могат да купуват дроновете DJI и Autel. Вече закупените такива ще бъдат с ограничена функционалност.
    По данни на руските медии продуктовите карти остават формално в Aliexpress, но след влизане в магазина се показва грешка и надпис:

    "Няма такава страница".

    Освен това DJI е премахнала софтуера за управление на дронове от руския AppStore.

    На всички жалби DJI отговаря:

    "Моля да ни извините, но ние не предоставяме нашите услуги на руснаци, нито пък предоставяме услуги за каквито и да било военни дейности, така че ви благодарим за разбирането".

    Коментиран от #17

  • 15 Додо

    5 0 Отговор
    Италианската премиерка се казва Джорджа,а не Джордж!
  • 16 Рожко

    7 1 Отговор
    И тази уотър мелонка , го подкара на туризъм. Нали са на една граница, та ще се защитават единно. Ще.внасят енергийни продукти , а ще им изпращат спагети.
    Как я гледка шейха, като транзитен елемент през харема.
  • 17 Курций Руф

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Даааа":

    Коментарът ти какво общо има с темата?

    Коментиран от #18

  • 18 Жорето

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Курций Руф":

    Човекът има желание и напъни да се изходи някъде. Решил е тук . Той е от типа , не го питаш , ама той си говори и е щастлив, че му олеква.Облекчава се.
  • 19 хххх

    5 1 Отговор
    Тази малката се е ориентирала правилно!
  • 20 Джорджа или Джордж?

    1 0 Отговор
    Тя се казва Джорджа, а не Джордж Мелони. Но като я чуете с какъв мъжки глас говори, може и Джордж да бъде наречена. Слушам италиански канали в ютуб - обичам техните публицистични предавания. Та затова съм чувал гласа й.
Новини по държави: