Отидете към основна версия

1 571 6

Илир Мета: Режимът на Еди Рама задмина Беларус на Лукашенко

  • албания-
  • илир мета-
  • еди рама-
  • опозиция

Бившият албански президент се обърна към протестиращи граждани

Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

„Режимът на Еди Рама е задминал дори Беларус на Лукашенко по отношение на недостатъчните инвестиции в човешки капитал, в иновации, наука и възможности, които трябва да се предлагат на младите хора".

Това заяви по време на антиправителствен протест в Тирана вчера лидерът на албанската опозиционна Партия на свободата Илир Мета, който бе президент на страната в периода 2017-2022 г., предаде агенция АТА, цитирана от БТА.

Обръщайки се към протестиращите, Илир Мета заяви: “днес вие се противопоставихте на най-омразния режим на континента по отношение на правата и свободите на гражданите, на най-корумпирания режим на континента, който стои зад обезлюдяването на страната".

Опозиционният лидер добави: "ние сме тук, защото правната сигурност - основен принцип на нашата конституция, е разклатена до основи".

През последните няколко месеца Демократическата партия и Партията на свободата организираха няколко протеста, на които призоваха за сваляне от власт на социалистическото правителството на премиера Еди Рама.

Критиците на Рама го обвиняват в корупция и го смятат за отговорен за бягството на младите албанци в западноевропейски държави.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: