Last news in Fakti

5 Март, 2023 07:43 1 548 6

Илир Мета: Режимът на Еди Рама задмина Беларус на Лукашенко

  • албания-
  • илир мета-
  • еди рама-
  • опозиция

Бившият албански президент се обърна към протестиращи граждани

Илир Мета: Режимът на Еди Рама задмина Беларус на Лукашенко - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

„Режимът на Еди Рама е задминал дори Беларус на Лукашенко по отношение на недостатъчните инвестиции в човешки капитал, в иновации, наука и възможности, които трябва да се предлагат на младите хора".

Това заяви по време на антиправителствен протест в Тирана вчера лидерът на албанската опозиционна Партия на свободата Илир Мета, който бе президент на страната в периода 2017-2022 г., предаде агенция АТА, цитирана от БТА.

Обръщайки се към протестиращите, Илир Мета заяви: “днес вие се противопоставихте на най-омразния режим на континента по отношение на правата и свободите на гражданите, на най-корумпирания режим на континента, който стои зад обезлюдяването на страната".

Опозиционният лидер добави: "ние сме тук, защото правната сигурност - основен принцип на нашата конституция, е разклатена до основи".

През последните няколко месеца Демократическата партия и Партията на свободата организираха няколко протеста, на които призоваха за сваляне от власт на социалистическото правителството на премиера Еди Рама.

Критиците на Рама го обвиняват в корупция и го смятат за отговорен за бягството на младите албанци в западноевропейски държави.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другарят

    5 8 Отговор
    Този албански сиганин тръгнал да се сравнява с най-уредената държава в Европа Беларус.

    Коментиран от #2, #4, #5, #6

  • 2 Хахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Другарят":

    Беларус и подредена държава .
    Май кучетата те хапят ?
    Хаха.

    Коментиран от #3

  • 3 Урюрвкос

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    ти влез с кола от Полша в Беларус и сам ще си отговориш на въпроса.
  • 4 Комунисте

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Другарят":

    На всичкото отгоре, живееш в някакъв дисбалан. Най-уредената държава в Европа Беларус? А при Тодор Живков беше България, нали?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не обясними разсъждения

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Другарят":

    Имат българските русофили.
Новини по държави: