Отидете към основна версия

18 342 3

Шестима зрители загинаха по време на екстремно автошоу (видео)

  • автомобили-чудовища-
  • monster truck-
  • загинаха-
  • чихуахуа

Автомобил-чудовище се вряза в тълпа зрители в Чихуахуа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима души загинаха на място, а поне 47 бяха ранени по време на екстремно автошоу в мексиканския град Чихуахуа, съобщи Би Би Си. По време на демонстрация с т.нар. monster truck (автомобили-чудовища с огромни колела) една от машините изненадващо пробила огражденията и се врязала в тълпа зрители. Сред жертвите има и две деца.

Според очевидци, инцидентът станал, докато „монстерът“ с гуми, високи над 1,5 метра, преодолявал препятствие, преминавайки върху няколко подредени една до друга излезли от употреба коли. Част от пострадалите са транспортирани към близки болници с хеликоптери. Паркът, в който се провежда шоуто, е бил временно затворен, за да се облекчи достъпът на медицинските екипи. На място е имало около 3500 зрители.

Според първоначалната информация, причина за катастрофата е повреда в кормилното управление на автомобила-чудовище.

Трагичният инцидент помрачи тридневен фестивал в града, който ежегодно събира близо 200 000 любители на екстремни автомобилни и въздушни спортове в рамките на събитието Extreme Airshow. Програмата му включва демонстрация на фигури от висшия пилотаж при самолетите, въздушна акробатика в изпълнение на парашутисти, monster truck-ове и мотоциклетен фристайл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: