Last news in Fakti

6 Октомври, 2013 15:23 18 326 3

Шестима зрители загинаха по време на екстремно автошоу (видео)

  • автомобили-чудовища-
  • monster truck-
  • загинаха-
  • чихуахуа

Автомобил-чудовище се вряза в тълпа зрители в Чихуахуа

Шестима зрители загинаха по време на екстремно автошоу (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима души загинаха на място, а поне 47 бяха ранени по време на екстремно автошоу в мексиканския град Чихуахуа, съобщи Би Би Си. По време на демонстрация с т.нар. monster truck (автомобили-чудовища с огромни колела) една от машините изненадващо пробила огражденията и се врязала в тълпа зрители. Сред жертвите има и две деца.

Според очевидци, инцидентът станал, докато „монстерът“ с гуми, високи над 1,5 метра, преодолявал препятствие, преминавайки върху няколко подредени една до друга излезли от употреба коли. Част от пострадалите са транспортирани към близки болници с хеликоптери. Паркът, в който се провежда шоуто, е бил временно затворен, за да се облекчи достъпът на медицинските екипи. На място е имало около 3500 зрители.

Според първоначалната информация, причина за катастрофата е повреда в кормилното управление на автомобила-чудовище.

Трагичният инцидент помрачи тридневен фестивал в града, който ежегодно събира близо 200 000 любители на екстремни автомобилни и въздушни спортове в рамките на събитието Extreme Airshow. Програмата му включва демонстрация на фигури от висшия пилотаж при самолетите, въздушна акробатика в изпълнение на парашутисти, monster truck-ове и мотоциклетен фристайл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 2 Отговор
    То пък поне да се вижда нещо.
  • 2 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 3 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    Тези изгъзици на 4 колела освен чудовища, са и една сбирщина тип съберичарк, правена единствено с ограничението на фантазията на един заварчик, един двигателист и някой пишман дизайнер. Там всичко е на магия, на принципа проба-грешка. Ако стане- добре, ако не- правим го пак докато ни хареса, но все на магия. Няма технически подплътени и аргументирани инженерно решения, а само маниашки мераци. И изхода е напълно естествен...
Новини по държави: