Отидете към основна версия

1 370 10

Държавният глава на Мексико към латиносите в САЩ: Не гласувайте за Десантис!

  • мексико-
  • президент-
  • лопес обрадор-
  • десантис-
  • сащ

Събудете се и не подкрепяйте тези, които преследват мигранти, заяви президентът Лопес Обрадор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор призова вчера латиносите в САЩ да не гласуват за губернатора на щата Флорида Рон Десантис, който обяви, че се включва в борбата за определяне на кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия за изборите догодина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Призовавам латионосите на Флорида да се събудят и да на гласуват за него", каза Лопес Обрадор на всекидневната си пресконференцията.

"Да не гласуват за тези, които преследват мигрантите, за тези, които не уважават мигрантите", призова мексиканският лидер.

Десантис, който ще се съревновава с бившия президент Доналд Тръмп за победа в първичните избори на Републиканската партия, стана популярно лице на американската десница благодарение на консервативните си политики в сферата на образованието, абортите и проблемите с имиграцията.

При обявяването на кандидатурата си в сряда Десантис предложи да бъде затворена границата на САЩ с Мексико, отбелязва Франс прес.

Хиляди мигранти са блокирани на границата от мексиканска страна, надявайки се, че ще могат да влязат законно в САЩ.

Победителят на първичните избори на Републиканската партия ще се изправи на американските президентски избори през ноември идната година срещу кандидата на Демократическата партия, който вероятно ще бъде сегашният президент Джо Байдън, който обяви, че ще се бори за преизбирането си.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: