Last news in Fakti

26 Май, 2023 05:03 1 362 10

Държавният глава на Мексико към латиносите в САЩ: Не гласувайте за Десантис!

  • мексико-
  • президент-
  • лопес обрадор-
  • десантис-
  • сащ

Събудете се и не подкрепяйте тези, които преследват мигранти, заяви президентът Лопес Обрадор

Държавният глава на Мексико към латиносите в САЩ: Не гласувайте за Десантис! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор призова вчера латиносите в САЩ да не гласуват за губернатора на щата Флорида Рон Десантис, който обяви, че се включва в борбата за определяне на кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия за изборите догодина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Призовавам латионосите на Флорида да се събудят и да на гласуват за него", каза Лопес Обрадор на всекидневната си пресконференцията.

"Да не гласуват за тези, които преследват мигрантите, за тези, които не уважават мигрантите", призова мексиканският лидер.

Десантис, който ще се съревновава с бившия президент Доналд Тръмп за победа в първичните избори на Републиканската партия, стана популярно лице на американската десница благодарение на консервативните си политики в сферата на образованието, абортите и проблемите с имиграцията.

При обявяването на кандидатурата си в сряда Десантис предложи да бъде затворена границата на САЩ с Мексико, отбелязва Франс прес.

Хиляди мигранти са блокирани на границата от мексиканска страна, надявайки се, че ще могат да влязат законно в САЩ.

Победителят на първичните избори на Републиканската партия ще се изправи на американските президентски избори през ноември идната година срещу кандидата на Демократическата партия, който вероятно ще бъде сегашният президент Джо Байдън, който обяви, че ще се бори за преизбирането си.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    14 2 Отговор
    това не е намеса в американския изборен процес
  • 2 Този е мая

    8 2 Отговор
    Кортес ги е клал като кокошки като завладявал Мексико и оттогава все мигрират насам натам.Индианците са изключително жестоки хора,само нацистите могат да се мерят с тях.
  • 3 Уса

    3 1 Отговор
    Кои мексиканци имигрират в сащ, най бедните по близки до латино индианците отколкото до белите мексиканци.Вие виждали ли сте истински мексиканци,ще се учудите

    Коментиран от #7

  • 4 Въпрос

    5 1 Отговор
    А за Тръмп казал ли е да гласуват??

    Ако не е, значи просто е маша на глобалистите и прави реклама на Десантис!
    Нормалните, легални, почтени латиноси в САЩ не искат отворени граници, защото не искат САЩ където са пристигнали за да се отърват от картелите, насилието и мизерията, да стане същото. И пак същите да са им съседи

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Не споменавайки да не гласуват за Тръмп, който също е само за легална емиграция много преди Десантис, означава че се опитва да внуши че Десантис е "техния човек".
  • 6 Двоен аршин

    4 2 Отговор
    Вие щото не строите стени по границите си с Белиз и Гватемала и посрещате нарушителите с хляб и сол?

    Аман от тарикати.
    Ако в САЩ нямаше цяла една управляваща прослойка, която явн оима интерес да хули собствената си страна, можеха да ви скапят за по-малко от 1 ден по медиите!

    Коментиран от #10

  • 7 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Уса":

    Ами как да ги видим тия мексиканци, като четем, че щом кацнат на летището в Мексико , българските туристи биват арестувани.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мирчо Спасов

    4 0 Отговор
    Имигрантите трябва да имат повече права от местните, както е в Германия. Хората с многобройни деца трябва да бъдат обявени за Никола Тесла, Айнщайн, Дж К Максуел, Нютон и въобще за носители на прогреса и демокрацията, на доброто и на еволюцията. (просто се шегувам, но натам сме тръгнали)
  • 10 Троен аршин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Двоен аршин":

    Стени по границите с Белиз и Гватемала? Кога?
Новини по държави: