Отидете към основна версия

897 6

EК:Все още няма официално предложение от България за еврокомисар. Двете имена ги научихме от новините

  • европейска комисия-
  • българия-
  • предложение-
  • еврокомисар

Както винаги този, който отговаря най-добре на изискванията, ще премине през процеса, включващ събеседване с председателя на ЕК. Не мога да кажа нищо за бъдещите отговорности на следващия български еврокомисар, това ще се прецени по-късно, когато бъде ясно с какви способности той може да допринесе, допълни говорителят

Снимка: EPA/БГНЕС

От новините разбрахме,че има две имена на възможни предложения за еврокомисар, които политическите ръководители в България спрягат. Това каза днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси, цитиран от БТА.

До обяд днес не сме получили официално предложение от България, добави той. Договорът за ЕС очертава изискванията пред кандидатите за еврокомисар, посочи говорителят.

Както винаги този, който отговаря най-добре на изискванията, ще премине през процеса, включващ събеседване с председателя на ЕК. Не мога да кажа нищо за бъдещите отговорности на следващия български еврокомисар, това ще се прецени по-късно, когато бъде ясно с какви способности той може да допринесе, допълни говорителят.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: