Отидете към основна версия

1 318 48

Ердоган призова за съставянето нова турска конституция

  • ердоган-
  • турция-
  • турско-
  • правителство-
  • икономика-
  • конституция

Той заяви, че турското правителство няма да се спре, докато страната не се нареди сред десетте най-големи икономики в света

Източник: БГНЕС

Турският президент, Реджеп Тайип Ердоган, възобнови своя призив за съставяне на нова конституция за Турция, съобщи Анадолската агенция.

Ердоган заяви, че турското правителство няма да се спре, докато страната не се нареди сред десетте най-големи икономики в света. Това изявление бе направено по време на първото заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в 28-ия Меджлис.

Президентът посочи, че кабинетът продължава да работи върху 12-ия план за развитие на Турция, както и върху средносрочната програма за развитие на страната, предаде БТА.

Ердоган заяви, че вярва, че икономическото благосъстояние на Турция ще бъде от полза за всички 85 милиона граждани на страната. Той посочи, че за да координира работата в икономическата сфера, са създадени тесни връзки между офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка.

Президентът изрази убеждението си, че важен стимул за по-нататъшното развитие на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната.

Ердоган подчерта, че концепцията за "стогодишнината на Турция" не може да бъде осъществена въз основа на конституция, която е била изготвена и приета след военен преврат.

Държавният глава предложи включването на правото на мюсюлманките да носят забрадки в новата конституция. Той призова и опонентите си да подкрепят работата по съставянето на новата конституция на Турция.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: