Отидете към основна версия

2 085 13

Канада разследва причините за имплозията на "Титан"

  • канада-
  • батискаф-
  • титан-
  • имплозия-
  • разследване

Канадският Съвет за безопасност на транспорта обяви вчера

Източник: БГНЕС

Канадският Съвет за безопасност на транспорта обяви вчера, че започва разследване на инцидента с потъването на батискафа "Титан" и е провел разговори със свидетели, които са били на борда на кораба-майка "Полар принс", съобщи "Асошиейтед прес".

Това ново разследване е обявено по време, когато властите на САЩ и Канада започнаха проучването на причините за подводната имплозия и се сблъскаха с въпросите относно отговорността за събитията, които доведоха до трагедията. Морските органи провеждат претърсване в северната част на Атлантическия океан, където бе разрушен корабът, като всички петима души на борда загинаха. Отломките на батискафа са открити на около 3 810 метра под водата, няколкостотин метра от мястото на потъването на "Титаник", където трябваше да бъде извършено изследване.

Кати Фокс, председател на транспортното ведомство, заяви: "Провеждаме разследване за безопасността, тъй като това е плавателен съд под канадски флаг, който е напуснал канадско пристанище и е участвал в това събитие, въпреки че се е случило в международни води. Други агенции могат да решат да проведат разследвания и това зависи от тях." Тя добави, че разбира международния интерес и ще сподели събраната информация с други агенции.

На 16 юни корабът-майка напусна Нюфаундленд, теглейки "Титан". На борда му се намираха 41 души - 17 членове на екипажа и 24 други, сред които загиналите при имплозията, цитира dariknews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: