Отидете към основна версия

966 3

Румънските лекари планират нова стачка

  • румъния-
  • лекари-
  • стачка-
  • планове-
  • заплащане

Заяви федерацията "Здравна солидарност", която представлява интересите на лекарите

Източник: Shutterstock

Федерацията "Здравна солидарност", която представлява интересите на лекарите в Румъния, обяви планове за обща стачка на 27 юли. Протестни акции също ще се проведат в началото на юли. През следващия месец, на 6 август, недоволните работници ще прекратят дейността си за кратко, но няма да напускат лечебните заведения. Подобни предупредителни демонстрации се проведоха и на 15 юни.

На 12 юли е планиран национален митинг на площад "Виктория" в Букурещ, а на 19 юли 2023 г. ще се състои предупредителна стачка.

Федерацията "Здравна солидарност" отправи заплаха, че протестните действия ще продължат и ще бъдат засилени, според публикация в официалния им профил във Facebook.

На 8 юни над 2000 здравни работници от цяла Румъния протестираха в Букурещ, изисквайки по-високи заплати и надбавки, пълно спазване на закона за заплащане на всички служители в системата, прозрачно изчисляване на всички надбавки и дежурства спрямо текущата заплата, определяне на надбавката за храна в съответствие с минималната заплата в страната и други искания.

Недоволните заявяват, че заплатите им не са били променяни от 2018 година, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: