Отидете към основна версия

836 3

Испанските депутати към гражданите: Отидете да гласувате!

  • испания-
  • избори-
  • предсрочни-
  • граждани

Днес, 23 юли, се провеждат парламентарни избори в страната

Източник: БГНЕС

Днес, 23 юли, се провеждат парламентарни избори в Испания, където повече от 37,4 милиона граждани бяха призовани да гласуват. От МВР бе съобщено, че изграждането на 100% от избирателните секции протекло без инциденти. Началото на изборния ден бе обаче съпътствано от спиране на движението на влаковете между Валенсия и Мадрид, за което има подозрения, че е намесена "Народната партия" и се смята, че може това да е повлияло на ниската избирателна активност.

Министър-председателят и кандидат на социалистическата ПСОЕ, Педро Санчес, бе сред първите, които гласуваха в мадридско училище, и изрази оптимизъм по повод изборите. Лидерът на Vox, Сантяго Абаскал, призова за "масова мобилизация" за вота, но се въздържа от спекулации за изборните резултати. Лидерът на "Народна партия", Алберто Нунес Фейхоо, увери, че независимо от изхода на изборите, той ще продължи да работи за страната.

Лидерът на Sumar, Йоланда Диас, отправи "апел към всички граждани" да отидат до избирателните секции, тъй като вижда в бъдещето на страната залог за следващото десетилетие. В същото време, някои създават конспиративни теории, че Санчес е организирал бойкот на определени райони, което е довело до спирането на влаковете между Валенсия и Мадрид сутринта, цитира "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: