23 Юли, 2023 15:22 835 3

Испанските депутати към гражданите: Отидете да гласувате!

  • испания-
  • избори-
  • предсрочни-
  • граждани

Днес, 23 юли, се провеждат парламентарни избори в страната

Испанските депутати към гражданите: Отидете да гласувате! - 1
Източник: БГНЕС

Днес, 23 юли, се провеждат парламентарни избори в Испания, където повече от 37,4 милиона граждани бяха призовани да гласуват. От МВР бе съобщено, че изграждането на 100% от избирателните секции протекло без инциденти. Началото на изборния ден бе обаче съпътствано от спиране на движението на влаковете между Валенсия и Мадрид, за което има подозрения, че е намесена "Народната партия" и се смята, че може това да е повлияло на ниската избирателна активност.

Министър-председателят и кандидат на социалистическата ПСОЕ, Педро Санчес, бе сред първите, които гласуваха в мадридско училище, и изрази оптимизъм по повод изборите. Лидерът на Vox, Сантяго Абаскал, призова за "масова мобилизация" за вота, но се въздържа от спекулации за изборните резултати. Лидерът на "Народна партия", Алберто Нунес Фейхоо, увери, че независимо от изхода на изборите, той ще продължи да работи за страната.

Лидерът на Sumar, Йоланда Диас, отправи "апел към всички граждани" да отидат до избирателните секции, тъй като вижда в бъдещето на страната залог за следващото десетилетие. В същото време, някои създават конспиративни теории, че Санчес е организирал бойкот на определени райони, което е довело до спирането на влаковете между Валенсия и Мадрид сутринта, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    0 8 Отговор
    рядко са истинските комунисти , революционери-Джек Лондон е бил такъв! останалото е сган-руска , бг и други, изпратили челядта си на запад..)))
  • 2 Ичков

    2 4 Отговор
    Южна Испания преобладават ромляните.Който и да спечели все тая.
  • 3 Българин

    5 1 Отговор
    а тука га нювците хем не гласуват, хем после мрънкат ахахахахах
Новини по държави: