Отидете към основна версия

1 716 30

Мелони: Потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието

  • италия-
  • мелони-
  • щети-
  • средиземноморие

Заяви италианският премиер

Източник: БГНЕС

Италианският премиер Джорджия Мелони заяви в неделя, че потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието и призова нациите да се обединят в борбата срещу трафикантите на хора.

Въпреки предишната си твърдолинейна реторика, Мелони изрази откритостта на правителството си да приеме повече хора чрез законни пътища, тъй като призна, че "Европа и Италия имат нужда от имиграция".

Тя подчерта, че масовата нелегална имиграция е вредна за всички, освен за престъпните групи, които използват уязвимите хора и дори действат против правителствата.

Италия вече е обещала да издаде значителен брой нови работни визи за граждани извън ЕС през следващите години, с цел да увеличи разрешителните от 30 850 през 2019 г. до 165 000 през 2025 г.

На конференцията, в която участват представители от редица страни в региона, включително Тунис, Обединените арабски емирства, Кипър, Либия и Европейския съюз, страните се стремят да създадат партньорства по различни теми, сред които и проблема с миграцията и трафика на хора.

Мелони акцентира върху важността да се подпомогне развитието в Африка чрез нехищнически и дългосрочни партньорства, базирани на взаимно уважение. Тя изрази загриженост, че Западът понякога е недостатъчно ангажиран с подпомагането на развитието и предлагането на решения за стратегически проблеми, цитира news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: