23 Юли, 2023 18:20 1 715 30

Мелони: Потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието

  • италия-
  • мелони-
  • щети-
  • средиземноморие

Заяви италианският премиер

Мелони: Потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието - 1
Източник: БГНЕС

Италианският премиер Джорджия Мелони заяви в неделя, че потоците от нелегални мигранти нанасят щети на всички страни в Средиземноморието и призова нациите да се обединят в борбата срещу трафикантите на хора.

Въпреки предишната си твърдолинейна реторика, Мелони изрази откритостта на правителството си да приеме повече хора чрез законни пътища, тъй като призна, че "Европа и Италия имат нужда от имиграция".

Тя подчерта, че масовата нелегална имиграция е вредна за всички, освен за престъпните групи, които използват уязвимите хора и дори действат против правителствата.

Италия вече е обещала да издаде значителен брой нови работни визи за граждани извън ЕС през следващите години, с цел да увеличи разрешителните от 30 850 през 2019 г. до 165 000 през 2025 г.

На конференцията, в която участват представители от редица страни в региона, включително Тунис, Обединените арабски емирства, Кипър, Либия и Европейския съюз, страните се стремят да създадат партньорства по различни теми, сред които и проблема с миграцията и трафика на хора.

Мелони акцентира върху важността да се подпомогне развитието в Африка чрез нехищнически и дългосрочни партньорства, базирани на взаимно уважение. Тя изрази загриженост, че Западът понякога е недостатъчно ангажиран с подпомагането на развитието и предлагането на решения за стратегически проблеми, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала ,

    15 6 Отговор
    жено ! Кажи им го на мухлювците !
  • 2 Майна

    28 3 Отговор
    Ами , Мелони..
    Виж ,,хамериканската демокрация,, в градовете им..
    Нали я харесвате..
    Нали сте за ,,западните ценности,,...
    Айде стига с това лицемерие..
    Ти случайно ли си поставена там, а...
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    37 2 Отговор
    България в момента е като ОАЗИС, в сравнение с останалите европейски страни окупирани от всякакви "емигранти" и "гости-туристи". Положението в тях е ужасно.
  • 4 Помощ 112

    17 1 Отговор
    От от нас тръгват защото ние не можем да ги спрем... ама ако дадете едни 100 милиона да постегнем нещата по наша граница нищо няма да се промени 🤣
  • 5 да де

    37 3 Отговор
    Ами утрепахте Кадафи който ги сдържаше и сега ревете хак да ви е .

    Коментиран от #22

  • 6 койчо от койнаре

    16 2 Отговор
    Така или иначе скоро сте взели дали !
  • 7 Да де-ама...

    26 2 Отговор
    А сега де-ма как така? А къде отиде интеграцията и мулти култито....? Що сега ревем-нали точно политическата евро върхушка в лицето на Меркел каза"Добре дошли".,..-помним ние това..!!! А па сега ревем-що така...? Докога нео либерализма вихрещ се в елитите на"цивилизованият свят" ще продължава безумията си...-с което унищожава европейската цивилизация..?
  • 8 Най-лесно е

    26 2 Отговор
    като спрете да ги обгрижвате в ЕС тия навлеци дошли на наготово да ги хранят, обличат и доставят удоволствия. "Там ще ви дават пари всеки месец, ще имате дом, кола и бяла робиня" - така ги агитират трафикантите.
  • 9 ЕС сам си е виновен.

    28 2 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 10 Да се оправят

    25 1 Отговор
    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майна

    18 2 Отговор
    Защо не допускат западни журналисти собствените им държави в Москва..?
    Гледах обаче един успял да я посети..
    Каза-,,Сега разбирам ..ЗАЩО!
    Защото искам да живея в такъв чист град, / дава кадри от центъра на Сан Франциско , с мръсотията с лежащите по улиците бездомни, със закачулени индивиди../,,
    Ако напиша и опиша и другото , което показа от САЩ ще се таксува като дезинформация..

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Първо:

    4 17 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Москва никой не я бомбандира както правят руснаците в Украйна. Второ: иди на 50км от Москва и ще видиш истинската Русия, ако отидеш на 500км или 5000км - още повече. Трето: там също има проблем с емигрантите само, че техни собствени - чукчи, чеченци, общо са 84 признатите народности, просто проблемът не е още узрял.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гориил

    17 2 Отговор
    Ужасът от неконтролираната миграция кара европейците да вярват в добрите духове на изгарянето на Корана. Но това не е изход от най-дълбоката криза в европейската история. Хората, които са пристигнали от средновековните феодални общества, трябва да бъдат обучени, образовани, ако искате да бъдат принудени да влязат в напреднала цивилизация. Това прави Съветският съюз, освобождавайки мюсюлманските жени, отваряйки национални училища и университети, музеи и библиотеки, национални театри и академии на науките в продължение на повече от 100 години. Какво направи?Всички мигранти, пристигнали в Европа, са оставени на произвола на съдбата, бъдещето им не интересува никого, младите им хора са ниско образовани и асоциални. Пристигайки в Европа, мигрантите всъщност се превръщат в парии и утайка на обществото. Не можете да го направите по този начин. Това е пътят към ада.
  • 17 Значи според

    1 10 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    теб липсата на емиграция към Русия е поради липса на информация и реклама. Трудно е с един пост да се каже къде е демокрация и къде не е. В чист вид тя не съществува никъде. Проследи пътя на бежанците в света. Откъдето идват е тоталитаризъм, мизерия, глад, липса на човешки права, а там където отиват е по-скоро демокрация.

    Коментиран от #19

  • 18 Тя и цяла Русия

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    иска да живее в Москва, но няма място за всички.
  • 19 Гориил

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Значи според":

    Десетки хиляди млади хора от доста цивилизовани страни от Централна Азия учат в множество руски производствени и технически образователни центрове на територията на техните държави. Едва след като младите момчета и момичета са получили работни умения и квалификации, руската миграционна служба им позволява да започнат работа във фабрики и фабрики в Русия. Защо не го направиш

    Коментиран от #21

  • 20 факуса

    10 0 Отговор
    ама те не искат да работят,що се правите на улави,тва,че си заравяте главата в пясъка само отлага кризата,която ще тресне яко по тиквите
  • 21 Кошмарът за

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "Гориил":

    руснаците е Китай,те ощене го разбират, ще дам един пример: Гледах видеоклип със секачи в тайгата. Когато са идвали западни фирми (разказва един от тях) наемат местни хора, раздават им фирмено облекло, обувки, каски , пристига съвременна техника за рязане и извозване на материала, дават добри заплати на секачите, оставят им облеклото за тях като приключат договора. Сега чухме, че ще идват да секат китайците и ние си казахме - какво пък, сега за тях ще работим. Пристига китаеца, обаче води със себе си 1000 китайчета. Осякоха каквото беше там и си заминаха, ние останахме без работа. Когато си отиваха казаха, че много им харесало и пак щели да дойдат.

    Коментиран от #24

  • 22 факуса

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    да,да ги пращат на хотел при хилари,нали каза: дойдохме победихме и умря:,много демократично изказване,не знам как не го цитират често демократите и най вече мисирките
  • 23 Ами..

    6 1 Отговор
    Връщайте ги в африка
  • 24 Гориил

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Кошмарът за":

    Трябва да сте голям ентусиаст на европейския хаос. Нито едно дърво, дори отсечено от бобри, няма да премине руската граница.

    Коментиран от #30

  • 25 ЕВРОФЕН

    7 1 Отговор
    Италианците трябва да са по толерантни и да интегрират новопристигналите. Както нас ни поучаваха. Лицемери.
  • 26 Хохохо

    5 3 Отговор
    Като разрушихте Либия проблем нямаше.като смазахте Ирак,Афганистан и Сирия и по този начин създадохте ислямска държава нямаше проблем.
  • 27 Гост

    9 1 Отговор
    Вижте какво стана в Франция,за един убит от полицията престъпник.Сморо ще пламне цяла мултикултурна Европа.

    Коментиран от #28

  • 28 Какво чакате ?

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Връщайте ги обратно! Стига сте се правили на мултикултурни! Няма да запазите наследената западна култура. Много беди нанесоха. Техните правителства си живеят околностите, а местното население е през регресия.
  • 29 андрей костад.

    2 0 Отговор
    елате мама меркел ще ви приеме всички................
  • 30 Те не са

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гориил":

    дошли нелегално, всички документи са изрядни подписани от някой тъп чиновник в Москва. Същото е със закупуването от китайци на химическия завод в Омск. Обещали разширяване и осъвременяване на завода, но дошли 3000 китайчета да работят там, местните били освободени от работа. Тръгват за работа в 6ч. и се прибират 23ч. Не общуват с местните, иначе са любезни, не пият, не извършват престъпления. На руснаци пробвали да се върнат на работа в завода са ги питали - ще идвате ли в 7ч. на работа и да си отивате в 22ч. като нас?
Новини по държави: