Отидете към основна версия

1 772 3

Задържаха син на президент на държава, заради незаконно обогатяване

  • аржентина-
  • син-
  • арест-
  • президент

Президентът на Аржентина Петро обеща "да не се меси и да не оказва натиск" върху съдебната система

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Главната прокуратура на Колумбия задържа най-големия син на президента Густаво Петро и бившата му съпруга по делото за пране на пари и незаконно обогатяване, съобщи държавният глава в Twitter.

"Прокуратурата задържа сина ми Никола и бившата му съпруга Дейз. Като човек и баща ме боли да гледам такова саморазрушение и как един от синовете ми влиза в затвора. Като президент на страната предоставям на прокурора офис с всички необходими гаранции от моя страна по закон“, пише той. Петро също обеща "да не се меси и да не оказва натиск" върху съдебната система.

Главната прокуратура съобщи, че Николас Петро Бургос е задържан по подозрение за „пране на пари и незаконно обогатяване“, а бившата му съпруга Дайсурис Васкес по подозрение за „пране на пари и незаконен достъп до лични данни“.

Разследването срещу сина на президента започна, след като Васкес интервюира списание Semana, в което каза, че бившият ѝ съпруг уж е получил пари от дилъри на наркотици за предизборната кампания на баща си. Синът на държавния глава, според Генералната прокуратура, е задържал средствата за себе си. След публикуването на интервюто президентът поиска от агенцията за надзор да разследва сина му.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: