Last news in Fakti

29 Юли, 2023 18:53 1 766 3

Задържаха син на президент на държава, заради незаконно обогатяване

  • аржентина-
  • син-
  • арест-
  • президент

Президентът на Аржентина Петро обеща "да не се меси и да не оказва натиск" върху съдебната система

Задържаха син на президент на държава, заради незаконно обогатяване - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Главната прокуратура на Колумбия задържа най-големия син на президента Густаво Петро и бившата му съпруга по делото за пране на пари и незаконно обогатяване, съобщи държавният глава в Twitter.

"Прокуратурата задържа сина ми Никола и бившата му съпруга Дейз. Като човек и баща ме боли да гледам такова саморазрушение и как един от синовете ми влиза в затвора. Като президент на страната предоставям на прокурора офис с всички необходими гаранции от моя страна по закон“, пише той. Петро също обеща "да не се меси и да не оказва натиск" върху съдебната система.

Главната прокуратура съобщи, че Николас Петро Бургос е задържан по подозрение за „пране на пари и незаконно обогатяване“, а бившата му съпруга Дайсурис Васкес по подозрение за „пране на пари и незаконен достъп до лични данни“.

Разследването срещу сина на президента започна, след като Васкес интервюира списание Semana, в което каза, че бившият ѝ съпруг уж е получил пари от дилъри на наркотици за предизборната кампания на баща си. Синът на държавния глава, според Генералната прокуратура, е задържал средствата за себе си. След публикуването на интервюто президентът поиска от агенцията за надзор да разследва сина му.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    4 0 Отговор
    А Ловецът Бай Дън КОГА ??????

    Коментиран от #2

  • 2 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Аз пък помислих,че Хънтър Байдън са задържали.
  • 3 дядото

    3 0 Отговор
    да съжалява ли човек,да завижда ли.имало и държави и държавни глави по широкия свят,не като нашата прогнила територия и самозабравили се хора по върховете
Новини по държави: