Отидете към основна версия

1 462 5

Ким Чен-ун обеща на Пекин да насърчи сътрудничеството между Северна Корея и Китай

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • си цзинпин-
  • китай

Лидерът на КНДР прати писмо до Си Цзинпин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът Ким Чен-ун обещава в писмо до президента Си Цзинпин да насърчи отношенията на сътрудничество между двете страни, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Писмото е изпратено в отговор на поздравленията на Си за годишнината от основаването на Корейската народнодемократична република (КНДР) този месец. Китайският президент е изразил готовност за засилване на стратегическата комуникация и сътрудничеството на работно ниво.

"Вярвам, че приятелските отношения и сътрудничеството между КНДР и Китай ще се развиват стабилно в съответствие с изискванията на новата ера и желанието на двата народа в бъдеще", се казва в писмото, изпратено в четвъртък от Ким.

Вчера Си Цзинпин се срещна в Ханчжоу с южнокорейския премиер Хан Док-су и заяви пред него, че Пекин е готов да работи със Сеул за развиване на стратегическото партньорство между двете страни. Преговорите между двамата лидери се проведоха преди церемонията по откриването на Азиатските игри, на фона на нарастването на напрежението, свързано със САЩ, Русия и Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: