Last news in Fakti

24 Септември, 2023 05:11 1 418 5

Ким Чен-ун обеща на Пекин да насърчи сътрудничеството между Северна Корея и Китай

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • си цзинпин-
  • китай

Лидерът на КНДР прати писмо до Си Цзинпин

Ким Чен-ун обеща на Пекин да насърчи сътрудничеството между Северна Корея и Китай - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът Ким Чен-ун обещава в писмо до президента Си Цзинпин да насърчи отношенията на сътрудничество между двете страни, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Писмото е изпратено в отговор на поздравленията на Си за годишнината от основаването на Корейската народнодемократична република (КНДР) този месец. Китайският президент е изразил готовност за засилване на стратегическата комуникация и сътрудничеството на работно ниво.

"Вярвам, че приятелските отношения и сътрудничеството между КНДР и Китай ще се развиват стабилно в съответствие с изискванията на новата ера и желанието на двата народа в бъдеще", се казва в писмото, изпратено в четвъртък от Ким.

Вчера Си Цзинпин се срещна в Ханчжоу с южнокорейския премиер Хан Док-су и заяви пред него, че Пекин е готов да работи със Сеул за развиване на стратегическото партньорство между двете страни. Преговорите между двамата лидери се проведоха преди церемонията по откриването на Азиатските игри, на фона на нарастването на напрежението, свързано със САЩ, Русия и Северна Корея, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    6 1 Отговор
    Господ да го благослови!
  • 2 Пълен Крах

    4 5 Отговор
    РУСИЯ-та ПРИКЛЮЧВА . В сравнение с Китай, уж мразеният от нея Запад ще й се види като Ангелче небесно . Не стана суровинен придатък на Запада, защото й купувахме суровините по справедливите борсови цени, ама стана такъв на Китай, който вече купува газта и нефта на половина от цените, на които ги купувахме ние .

    Ооо, прости рашисти . Китай ви стиска палци да продължите войната в Украйна до безкрай . Китай се моли на всички богове – да я загубите и да бъдете разорени , за да ви прилапа и асимилира още по-бързо .

    Жълтите не са забравили, че руският Далечен изток, всъщност е Северен Китай откраднат от Русия преди 160 години .

    Китай е с 4000 годишна история с традиции, вие с десет пъти по-къса история .

    И защо Китай да си разваля отношенията с Запада, на който продава 80 % от стоките си ? –
    За да ви угажда на вас ли ?

    Вие ли ще му замените този грамаден западен пазар ? И защо да ви продава един комп за сто долара, като може да го продаде същия този на Запада за пет пъти повече ? За сините очи на Путин ли ?

    Китай добре помни, че именно САЩ победи душманина му – Япония . Китай добре помни, че именно САЩ , чрез политиката на китайската карта срещу Русия – му помогна преди 50 години да започне с пазарните реформи , с американски капитали и с отварянето на американския пазар, та така за 50 години къртовски труд Китай дръпна напред .

    И добре знае , че същите западни капитали могат бързо да бъдат дръпнати към нови държави .

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пълен Крах":

    Ако си прав с България е свършено.
  • 4 Гориил

    4 0 Отговор
    Азиатските игри набират скорост от урагана Офелия. Русия следи внимателно.
  • 5 Краси

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пълен Крах":

    Много си малък и нищожен за да правиш геополитически анализи. Стой си в кочинката и си подавай само муцунката за храна, ако ти хвърлят.
Новини по държави: