Отидете към основна версия

4 Ноември, 2023 15:15, обновена 4 Ноември, 2023 15:15 6 715 73

Хърватският външен министър опита да целуне по устните Аналена Бербок ВИДЕО

  • аналена бербок-
  • целувка-
  • министри-
  • гордан грлич-радман

Това стана преди срещата на върха на министрите от ЕС в Берлин

Хърватският външен министър Гордан Грлич-Радман неуспешно се опита да целуне германската си колежка Аналена Бербок в четвъртък на министерската среща на върха на ЕС в Берлин, за което трябваше да се извини, пише германският Bild.

Конференцията по европейски въпроси се проведе в четвъртък в Берлин. Европейските външни министри се събраха на събитието, за да обсъдят развитието на Европейския съюз и евентуалното му разширяване.

"Сега обаче всички говорят за нещо друго. Нападение срещу външния министър Аналена Бърбок с целувки", пише вестникът, публикувайки групова снимка на министрите, на която Бербок стои в центъра, а Грлич-Радман отляво на нея. Той държи ръката на колежката си и се опитва да я целуне, изглежда, че посяга към устните на Бербок, докато тя се опитва да се извърне.

Според Bild шефът на хърватското външно министерство бил закъснял за фотосесията и се е появил в момента, когато останалите министри вече са се поздравили. Изданието, позовавайки се на обкръжението на Бербок, уточнява, че "това е бил тромав опит да се поздравят бързо". Според вестника Грлич-Радман вече се е извинил, оправдавайки се, че просто искал да поздрави колегата си „по човешки“.

Медиите на Балканите и потребителите в социалните мрежи осъдиха постъпката на хърватския министър, някои дори я обявиха за сексуален тормоз.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: