Отидете към основна версия

1 710 30

Тази година президентът на Китай ще посети Сърбия, заяви Вучич

  • алексадър вучич-
  • сърбия-
  • китай-
  • президент-
  • посещение-
  • си цзинпин-
  • тази година

Сръбският президент днес организира тържество по повод китайската Нова година, в което участва посланикът на Китай в Сърбия Ли Минг

Снимка: БГНЕС

Днес сръбският президент Александър Вучич съобщи, че президентът на Китай, Си Цзинпин, планира да посети Сърбия през тази година, съобщиха местните медии и БТА.

Бих искал сега публично да заявя пред всички, че получих потвърждение в разговор с (китайския) външен министър Ван И, но все още не мога да говоря за дата, че тази година, в годината на Дървения дракон, страната ни ще посети искрен приятел и велик лидер не само на КНР, но, бих казал, един от най-значимите световни лидери, наш искрен приятел, когото желаем да посрещнем в най-добра атмосфера и по най-добър възможен начин - Си Цзинпин, каза Вучич днес.

Сръбският президент днес организира тържество по повод китайската Нова година, в което участва посланикът на Китай в Сърбия Ли Минг.

„Никога не е късно за добри пожелания, въпреки че китайската лунна нова година започна на 10 февруари, днес в края на празника ви изпращам моите сърдечни поздравления и най-добри пожелания за напредък на Китай и благополучие на китайския народ“, каза Вучич в началото на обръщението си.

Минг посочи, че двете приятелски страни трябва да положат още усилия за насърчаване на китайско-сръбското сътрудничество, а желязното им приятелство да бъде повдигнато на още по-високо ниво.

Вучич благодари на Китай за това, че е бил до Сърбия в трудни моменти и заяви, че Пекин може да разчита на Белград.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: