Отидете към основна версия

4 781 88

И Песков се отврати от откриването на Олимпиадата

  • дмитрий песков-
  • олимпиадаупаржи

Странностите на Френската република ги познаваме отдавна, но не е за вярване, че МОК е одобрил това, заяви гласът на Кремъл

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Някои моменти на церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж бяха напълно отвратителни, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред ТАСС.

„За съжаление, така и не успях да го изгледам целия, но видях в разни извадки по-голямата част от материала. Наистина се получиха абсолютно отвратителни моменти“, подчерта представителят на Кремъл.

Той отбеляза, че церемонията не може да бъде организирана без знанието и съгласието на Международния олимпийски комитет. „От опита на Олимпиадата през 2014 г. знам, че целият сценарий е съгласуван с Международния олимпийски комитет. Странностите на Френската република ги познаваме отдавна. Но фактът, че МОК одобри това за такава мощна международна публика, е трудно да се повярва, но за съжаление това е реалността“, заяви прессекретарят на президента на Руската федерация.

Песков отбеляза, че сега е възможно „да започнем да изпитваме състрадание към съдбата на Международния олимпийски комитет“. „Защото са тръгнали по напълно хлъзгав път“, каза представителят на Кремъл.

Някои епизоди от церемонията по откриването на Олимпийските игри са не само отвратителни, но и противоречат на руското законодателство, така че е добре, че събитието не беше излъчено в Русия, отбеляза той.

"Това е отвратително и най-важното е, че е забранено от закона у нас. Можем само да се радваме, че нашите зрители не видяха това“, подчерта Песков.

По този начин той отговори на искането на ТАСС да коментира скандалните елементи на церемонията, включително провокативната ЛГБТ пародия на творбата на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“.

Летните олимпийски игри през 2024 г., от които Русия беше изключена, не се излъчват в Руската федерация по нито един телевизионен канал, включително церемонията по откриването на игрите, която се проведе на 26 юли. Някои фрагменти от представлението бяха широко разпространени в социалните мрежи, а съдържанието им предизвика дискусии както в Русия, така и в чужбина. По-специално унгарският премиер Виктор Орбан каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж показва липсата на идеи на Запада за културата и обществения морал.

Олимпийските игри в Париж се провеждат от 26 юли до 11 август. Руските и беларуските спортисти ще могат да се състезават изключително в неутрален статут, при условие че не са свързани с правоприлагащите органи и не представляват отборни спортове.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания