Отидете към основна версия

3 086 51

Съветник на Ердоган: Израел планира атака срещу Турция

  • турция-
  • съветник-
  • ердоган-
  • израел-
  • атака

Йигит Булут предупреждава за предстоящи действия на Израел и призовава турците да бъдат нащрек.

Снимка: БГНЕС

Израел ще нападне Турция, твърди съветникът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и призовава турците да си "отворят очите", съобщава турският информационен сайт T24, цитирано от БТА.

Според Йигит Булут, който освен че е главен съветник на президента Ердоган, е и член на Съвета по икономическа политика към президентството, "в скоро време Израел ще атакува джамията Ал-Акса и други свети места".

"След това, както нашият президент многократно е заявявал, целта ще бъде родината Турция," посочва Булут. "Моля ви, нека си отворим очите. Преди 100 години Западът се обедини и нападна Турция, използвайки Гърция като подизпълнител. 100 години по-късно предстои същото нападение, само че този път подизпълнител е Израел," допълва съветникът и призовава "тези, които спят, да се събудят".

В пост в социална мрежа Булут нарече кандидатурата на Турция за присъединяване към групата на нововъзникващите пазарни икономики БРИКС "най-важното събитие в историята на Републиката".

"Турция не може повече да бъде съюзник насила, който е нежелан от Запада, който задържа мигрантите и който Америка не може да приеме. Турция трябва да върви по свой собствен път", заяви Булут.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: