Отидете към основна версия

2 068 8

Смятан за загинал ирански командир посрещна тялото на убития с Хасан Насрала ген. Абас Нилфорушан

  • иран-
  • исмаил каани-
  • техеран-
  • летище

Командирът на силите "Ал-Кудс" Исмаил Каани прие тленните останки на колегата си на летището в Техеран

Снимка: takvim.com.tr

Командирът на силите "Ал-Кудс" от Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция, генерал-майор Исмаил Каани, взе участие в сутрешната церемония по връщането на тялото на неговия колега Абас Нилфорушан в родината му от Ливан, съобщи агенция IRNA.

Церемонията се състоя на летището в Техеран - Мехрабад. Освен Каани, на нея присъстваха колеги на починалия и членове на семейството му.

На 6 октомври Ройтерс съобщи, че след последните израелски въздушни удари над Бейрут командирът на силите Ал-Кудс не е дал никакъв сигнал, че още е между живите. Агенцията предаде, че той е отишъл в Ливан след 27 септември, когато беше убит лидерът на шиитската организация Хизбула. Хасан Насрала. Иранската страна преди това многократно отрече слуховете за смъртта на Каани.

На 23 септември израелската армия стартира операция „Стрелите на севера“ срещу формирования на Хизбула, при която нанесе масирани въздушни удари по военни цели на организацията. В резултат на една от бомбардировките на 27 септември в Бейрут бяха убити Насрала и генерал Нилфорушан, който беше с него. Хизбула потвърди смъртта на лидера си и обеща да продължи да се противопоставя на Израел. В нощта на 1 октомври израелската армия обяви началото на сухопътна операция в граничните райони в Южен Ливан.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини