15 Октомври, 2024 06:46 1 754 7

Смятан за загинал ирански командир посрещна тялото на убития с Хасан Насрала ген. Абас Нилфорушан

  • иран-
  • исмаил каани-
  • техеран-
  • летище

Командирът на силите "Ал-Кудс" Исмаил Каани прие тленните останки на колегата си на летището в Техеран

Смятан за загинал ирански командир посрещна тялото на убития с Хасан Насрала ген. Абас Нилфорушан - 1
Снимка: takvim.com.tr

Командирът на силите "Ал-Кудс" от Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция, генерал-майор Исмаил Каани, взе участие в сутрешната церемония по връщането на тялото на неговия колега Абас Нилфорушан в родината му от Ливан, съобщи агенция IRNA.

Церемонията се състоя на летището в Техеран - Мехрабад. Освен Каани, на нея присъстваха колеги на починалия и членове на семейството му.

На 6 октомври Ройтерс съобщи, че след последните израелски въздушни удари над Бейрут командирът на силите Ал-Кудс не е дал никакъв сигнал, че още е между живите. Агенцията предаде, че той е отишъл в Ливан след 27 септември, когато беше убит лидерът на шиитската организация Хизбула. Хасан Насрала. Иранската страна преди това многократно отрече слуховете за смъртта на Каани.

На 23 септември израелската армия стартира операция „Стрелите на севера“ срещу формирования на Хизбула, при която нанесе масирани въздушни удари по военни цели на организацията. В резултат на една от бомбардировките на 27 септември в Бейрут бяха убити Насрала и генерал Нилфорушан, който беше с него. Хизбула потвърди смъртта на лидера си и обеща да продължи да се противопоставя на Израел. В нощта на 1 октомври израелската армия обяви началото на сухопътна операция в граничните райони в Южен Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Генералите на Персите Воюват наред със войниците, по Стара традиция! Генерал Солеймани леко го забравиха де.
  • 2 Факт

    5 13 Отговор
    Русия как набута аражите за да си спаси кожата.
    А Сащ няма да позволи война срещу Иран и така пак проблема се връща в точка О.
  • 3 Презвитер Козма

    5 15 Отговор
    Днес е оцелял, но утре и на него ще му гръмне пейджъра. Израел този път са решили да се разправят веднъж завинаги с терористите, а това няма как да стане без да ударят Иран - спонсора на шиитския (а и не само) тероризъм в Близкия Изток

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Кои

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    са евреите, че раздават правосъдие ?
  • 5 Хахахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Какво е решил Израел вече го видяхме! Натискат си парцалите и умират от страх! Не могат да се справят с партизаните от Хизбула и Хамаз, а Иран е 90млн.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Новичок

    1 0 Отговор
    "Мастилените пръсти" Пфу...