18 Януари, 2010 10:48 4 176 3

Новото поколение на Infiniti QX56 - през март

  • infiniti-
  • infiniti qx56

На 13 януари т.г. Nissan официално потвърди плана си да представи новото поколение на всъдехода Infiniti QX56 по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. Събитието се открива на 31 март. На американаския пазар автомобилът ще се появи през лятото, съобщава интернет-изданието MotorAuthority.

Припомняме, че моделът ще бъде построен на същата платформа, както своя предшественик. Ще се оборудва с познатия 5.6-литров осемцилиндров бензинов двигател. Възможно е да е форсиран и да достигне 400 к.с. като стартира от 325-те коня на сегашният модел. Автомобилът ще е с нов дизайн на купето. Съдейки по шпионските снимки, публикувани преди време, всъдеходът ще е с различни предни светлини, модернизиран капак и радиаторна решетка. Вентилационните прорези на предните крила също са нови.

През миналата година Nissan прекрати производството на сегашния модел Infiniti QX56 и Nissan Armada.

Междувременно Nissan и Infiniti съобщиха плановете си да предложат на пазара други нови модели. Сред тях са следващото поколение на Infiniti M (продажбите започват през пролетта), специална версия на спорткара Nissan 370Z, субкомпатния кросоувър Nissan Juke (очаква се през септември), замяна в гамата на минивана Nissan Quest, електромобила Nissan Leaf и нов модел на Infiniti, който ще се оборудва с хибриден или електрически силов агрегат. Възможно е тази кола да се конкурира с  BMW 1-серия и Audi A3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jiraldeli

    4 2 Отговор
    В този автомобил не може да се види нищо ново. Едно подобрено копие на Mercedes отзад, на BMW и Chrysler отпред. А за ефективност няма до говорим... старата песен на нов глас - близо 6 литров двигател, а само 300 конски сили. Който го купува да му мисли :)
  • 2 mario

    3 2 Отговор
    ne struvaaa
  • 3 sd

    1 2 Отговор
    стария е по-добър