Last news in Fakti

20 Юли, 2015 10:47 9 217 7

Нов конкурент ще мъти водата на Tesla

  • faraday future-
  • tesla motors

Новосъздадена калифорнийска компания планира да пусне първия си електромобил през 2017 г. и така да пропука практически пълния монопол на Tesla Motors, съобщава Motor Trend. Faraday Future, чиято щаб квартира се намира в бившия изследователски център на Nissan в Гардина, Калифорния, вече публикува изображение и бегла информация за возилото.



Новият електромобил ще има модулна конструкция и акумулатори с капацитет 98 кВтч (срещу 85 кВтч в най-скъпата и мощна Tesla Model S). Ще се произвежда изцяло в САЩ, но някои компоненти ще се доставят от чужбина.



Във Faraday Future не смятат да се ограничават с един модел и планират постепенно разширяване на гамата. В момента за компанията работят около 200 души, но всяка седмица се наемат по 10-има нови сътрудници. Очаква се щатът да достигне 300 служители до 2016 г.



Част от персонала на Faraday Future са бивши кадри на Tesla Motors. Главен инженер на бъдещия електромобил е Ник Сампсън, работил над Model S и шасито му.



Главен дизайнер на новата компания е Ричард Ким, чието дело са концептуалните BMW i3 и i8. Отдела за акумулатори ще оглави бившият специалист от Space X (също като Tesla собственост на Илон Мъск) Портър Харис, а за силовите установки ще отговаря Силва Хити, разработил агрегатите на хибрида Chevrolet Volt. С дизайна на интериора и външността ще се занимават бивши сътрудници на BMW, Lamborghini, Ferrari и Land Rover.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крайно време беше

    2 0 Отговор
    Крайно време беше да се смачка фасона на онези пацули от "прехвлената" тесла! То не бяха приказки, то не бе чудо. Да ама всяко чудо за три дни!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 интересно

    0 0 Отговор
    Не знам дали е чудо за три дни, но продажбите на Тесла постоянно нарастват. Продават доста повече отколкото бяха планирали и в момента са се чака доста при поръчка на нова.
    Теслата си е страхотна. Имах възможност за кратък тест-драйв и наистина надмина очакванията ми. Ускорението при старт е чудовищно. Управлението е много леко и приятно въпреки, че е над 2 тона. Доста по-лека се усеща отколкото друг двутонен седан. Доста стабилана е при висока скорост заради ниския център на тежестта.
    Иначе съм съгласен, че малко конкуренция ще е здравословна особено за цените.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крайно време беше":

    ( Крайно време беше ) да направиш фирма за производство на каквото и да е, вместо да ръсиш простотии. Не винаги конкуренцията прави по добри изделия.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Очаква се всеки момент руснаците да изкарат някакъв "супер-електрик" на пазара,щото с тия цени на нефта и газа икономиката им върви към дъното като камък.А народът е казал-"Беден човек-жив дявол"!

    Коментиран от #5

  • 5 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Изказа се и фабриката за дайрета. Поне в това си добър :)
  • 6 interesno

    0 0 Отговор
    интересно :) според мен тесла сами си създадоха конкуренция, защото така е по-добре за бизнеса
  • 7 Пефтичев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крайно време беше":

    Руската икономика не върви надолу, оня с коня, почети малко анализи, особено на едни японски анализатори, коментирали напоследък. Наглите санкции ще изпишат вежди вместо да извадят очи, и запада се пука от яд, ама ще си сърба попарата, че и ние с тях