Last news in Fakti

8 Май, 2004 15:17 1 460 1

Титанът

  • infiniti-
  • infiniti qx56

В началото на тази година Infiniti - луксозното поделение на Nissan за Северна Америка, представи по време на автомобилното изложение в Детройт модела QX56, който всъщност представлява луксозен SUV, чийто продажби в Съединените щати би следвало да стартират в края на пролетта на тази година. С него компанията се надява да се утвърди като

сериозен конкурент

на успешни модели като Chevrolet Suburban и Ford Expedition. За целта конструкторите не са правили комромиси с американските традиции, където конските сили са предпочитани, когато са много, а за разхода на гориво никой не бере грижа. По тази прична от Infiniti залагат при QX56 на 5.6-литров V-образен агрегат. Халата под предния капак осигурява мощност от 315 к.с. Максималният въртящ момент пък предлага стойности, които изцяло удовлетворяват каноните, наложени от янките - 528 Нм се приемат изключително радушно отвъд океана.

Що се отнася до външността на луксозния гигант, разположен на платформата на Nissan Titan, то тя определено има с какво да ви впечатли. Масивни форми, съвременно излъчване, подчертана агресия и мощ - това са ключовите внушения при атрактивната визия на грамадния SUV. Алуминиевите седемнадесетцолови джанти със седем спици, “обути” в гуми с размер 265/70 R, определено изпращат послание до потенциланите купувачи, че едва ли съществува препятствие, което би могло да ги затрудни. Едновременно с атрактивния дизайн обаче Infiniti QX56 предлага и отлични

технически решения

Така например кристалните фарове представляват комбинация между ксенонови светлини и специални светлини при гъста мъгла. Стоповете отзад също отчитат развитието на автомобилните технологии. По тази причина “осветлението” се осигурява от съвременни светодиоди.

Хромираните странични огледала са отопляеми и електрически регулируеми. По желание на клиента освен с функцията Parctronic, возилото може да бъде “обзаведено” и с микрокамера в задната част, която да дава информация на водача за препятствията при паркиране на специален монитор.

С това обаче глезотиите при Infiniti QX56 не се изчерпват. Серийно автомобилът ще бъде оборудван със система за контрол на налягането в гумите, антиблокираща система, система за разпределение на спирачното усилие, както и електронно-стабилизираща система. За допълнителната сигурност на пасажерите ще се грижат предни и странични еърбегове, както и такива за главите на пътуващите и на трите реда седалки.

Усещането за лукс и комфорт се подсилва и от регулируемите във всички посоки седалки, DVD- и навигационната система. Стерео със CD-чейнджър и десет тонколони осигурява добрия звук в салона. Електрически стъкла и двузонален климатик завършват списъка с екстрите, които получават мераклиите за Infiniti QX56. С колко ще трябва да се бръкнат последните, за да се сдобият с титана на четири колела обаче, все още си остава загадка.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bioaleksandar

    2 3 Отговор
    Malko konski sili !!!