18 Септември, 2015 07:15 5 582 13

И новата Skoda Superb идва у нас

  • skoda superb-
  • sofia motor show
Skoda ще представи на Sofia Motor Show новото трето поколение на Superb. Шасито на автомобила е конструирано на база на новата MQB платформа използвана в модели, като Golf 7 и новият Superb e по-лек със 75 кг от предшественика си. Това естествено не значи намален вътрешен обем - габаритите са сходни с тези на Passat. Дължината на Superb e 4,861 метра, а междуосието е пораснало с 8 см до 2,84 метра, което подобрява представянето на автомобила.
В салона на Superb Skoda хромирани елементи и пиано лак са допринесли за добрата, но консервативна визия и той е с изключително голямо пространство за водача и пасажерите. Благодарение на интерфейса SmartGate към мултимедийната система с голям сензорен дисплей на колата могат да бъдат свързани всякакви мобилни телефони - и Apple CarPlay и Android Auto присъстват, като операционни системи. Още от екстрите включват система за следене на налягането в гумите и функция за разпознаване на пътните знаци. Автомобилът е първият в историята на Skoda, който се предлага с адаптивно окачване Dynamic Chassis Control (DCC), с тризонов климатроник и с Wi-Fi работещ през 4G и стандарта LTE.
Моделът се предлага с 1.6-литров дизел с мощност 120 конски сили, както и два двулитрови дизелови мотора със 150 и 190 коня. При бензиновите двигатели влизат турбомотори с обем 1.4 и мощност 125 и 150 конски сили. Топ агрегатът е двулитров четирицилиндров бензинов турбо и разполага с впечатляващите 280 конски сили. При скоростните кутии вариантите са два - шестстепенна механична и роботизирана DSG с два съединителя. Новата Skoda Superb ще бъде достъпна и в 4х4 версия, като предаването на мощността ще става посредством последно поколение Haldex.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    10 месеца по късно и в България ;) . Първо трябваше да разкарат старта стока и тогава да пуснат нещо ново.
  • 2 копеле

    0 0 Отговор
    Невероятно изчистена линия в интериора, красота, няма ги тези натруфени "самолетни" табла като при някой други коли. А това тъмно кафяво кърти, браво на Шкодояра.
  • 3 Ценител

    0 0 Отговор
    Видях я на живо вече. Невероятна е, за моя изненада изглежда много по-добре от събратята си Пасат и А6.
  • 4 мм84

    0 0 Отговор
    Браво! Само това мога да кажа. Изчистени линии, много семпъл и приятен интериор. Няма нищо излишно по колата. Прекрасен автомобил!
  • 5 и4ко

    0 0 Отговор
    не че разбирам много но ми прилича външно на бмв
  • 6 ешг

    0 0 Отговор
    Хюндай и Кия направиха този дизайн още преди 3 години!! Справка - Оптима и Елантра
  • 7 Кобрата

    0 0 Отговор
    Skoda-та е перфектна...
  • 8

    0 0 Отговор
    По-готина е от Пасат....
  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    Ще бъде неуспешен, както и предишния Супърб.

    Причината - този клас коли са предназначени да се возиш отзад, а не да ги караш. А Шкода няма нито лукса, нито качеството, нито имиджа, за да бъде такъв автомобил.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван Господинов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Ти виждаш шефски автомобил щото ти е толкоз над стандарта че само можеш да го мразиш. Някой хора виждат следващият си семеен автомобил без да им се налага да чупят прасенцето касичка. Смени очилата брат

    Коментиран от #11

  • 11 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Господинов":

    Това не е шефски автомобил и никога не е бил. Това е жалък опит за такъв.
    Преди пътувах по-често в чужбина и взимах Супърб като рент-а-кар, като най-евтината широка кола, доста добре познавам тоя автомобил.

    Най-обичам разни неграмотни служителчета, като тебе, които пишат "накоЙ хора", когато някой се изкаже негативно и почват да подскачат, че съм "мразел" и ми била над стандарта.

    Моето момче, моята кола е по-висок клас от тази, купувал съм я нова тук, в България. За мен Шкода са едни напълно незабележими автомобили и никога няма да си купя такава. За служебна става, но това е като приказката за една особена порода жени, които "кокали нямат" и с които правиш това-онова, но никога не си ги взимаш вкъщи.

    И за да става дна кола за семейна - трябва да е голям СУВ, ван или голямо комби. Ти виждал ли си на какво прилича комбито на Супърб??

    Аре сега отивай да си вземеш един буквар, вместо да се плюнчиш тука!

    Коментиран от #12

  • 12 Иван Господинов

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Виждам че голямото ти его напълно компенсира липсата на мисловен процес. Балансирана личност си ама хич не си схванал туй супер елементарно нещо, което съм написал. И да ти обясня няма да ме разбереш щото няма с какво. Карай си там самолетите дето ги караш и вземи разлисти тоя буквар дето ми го препоръчваш, че има нужда. Като го изучиш пак ела да се похвалиш.

    Коментиран от #13

  • 13 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван Господинов":

    Дрън-дрън и общи приказки от някой, който повече доводи няма и вече е подвил опашката!

    И само да ти кажа - много коли стоят между Шкода и самолетите.

    А за буквара е ясно, когато се научиш къде се слага Й и къде И, тогава ще ме убеждаваш в каквото и да било.