19 Септември, 2015 07:15 2 864 5

Скоро и новият MINI Clubman у нас

  • mini clubman-
  • sofia motor show
На щанда на MINI след представянето му във Франкфурт ще дебютира второто поколение Clubman. Под каросерията се крие платформата, която е същата като на новия ван на BMW - ActiveTourer и на X1. Малкото комби вече има конвенционалните 4 странични врати и е пораснало с над 27 см на дължина и 7.3 см на широчина в сравнение със старото поколение. Междуосието също е увеличено с 10 см и това ще повлияе положително на представянето му. И багажникът е увеличил размера си, като вече обемът му е 360 литра - 1250 литра при свалени седалки, същото се е случило и с мястото на задната седалка. Двукомпонентният стъклен таван ще бъде предлаган като опция.

В общ план модела следва линията на новото поколение на MINI използвайки същите детайли. Единственото отличително са новите стопове, които вече са вградени в задните врати. И като говорим за вратите те вече имат автоматично отваряне, което се активира с лек мах с крак под задната броня. Двигателите са от гамата използвана във всички останали модели - Clubman с 1.5 трицилиндров турбо със 136 конски сили, Clubman D с двулитров дизел със 150 конски сили и Clubman S със 192 конски сили и ускорение от 0 до 100 за 7.1 секунди при автоматичната скоростна кутия. Средният разход варира от 4.1 до 6.2 според типа гориво и агрегат. Задвижването на Clubman е предно, но новата платформа позволява и 4х4, което значи, че може и да се появи и подобен модел в бъдеще.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    Леле, задницата е много грозна, като новия сув на Бентли в умален вариант....
  • 2 wmb

    0 0 Отговор
    Тази тава в средата на таблото ме дразни, но пък си има хора с различни вкусове. Ако имах парите не бих си го купил.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Просто пуснете един списък с колите, които ще ги има на автосалона и това е ! Какво е това всеки ден по една кола. Ще видим еди си коя кола в София. Разбрахме, че ще има изложение. Брех. Не можете да намерите интересни новини ли ?
  • 4 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    " Разбрахме, че ще има изложение." е да де ама нали трябва на ни облъчват за да отидем.Някои трябва да гушне 2-3млн от щандове и билети а пък и робите да поплакнат очи.
  • 5

    0 0 Отговор
    Гавра с марката МИНИ КУПЪР, скоро ще направят и пикап сигурно хансовете за да спечелят още някое евро.