Last news in Fakti

11 Октомври, 2015 09:00 11 157 7

Dodge идва в страната със Challenger

  • dodge challenger-
  • sofia motor show
Dodge идва официално в България и втората им премиера ще бъде обновената версия на модела Challenger. Класическият мъсъл автомобил ще има един дълго очакван конкурент на европейския пазар в лицето на Ford Mustang, който също ще присъства на изложението. За разлика от другите нови модели, най-големият и ръбест представител на американските мускулести коли е запазил много от детайлите на класическия модел от началото на 70-те години.

Най-сериозната промяна в интериора е новия 7 инчов TFT дисплей на мултимедийната система, като опционално той може да нарасне и до 8.4 инча. Циферблатите са в ретро стил, в пълна противоположност на модерните системи за сигурност – предупреждение при опасност от сблъсък, следене на мъртвата зона, адаптивен круиз контрол и система за подпомагане на излизането на заден ход. Предлагат се общо 10 различни нива на оборудване в комплект с двигатели SXT, SXT Plus, R/T, R/T Plus, R/T Shaker, R/T Plus Shaker, R/T Scat Pack, 392 HEMI Scat Pack Shaker, SRT 392, и застрашителния SRT Hellcat с над 700 конски сили, а над 14 различни интериора и 12 вида джанти гарантират, че почти със сигурност от няма да видите същия Challenger на пътя.

Базовият модел е снабден с 3.6 литров V6 с 305 конски сили, след това е 5.7 литровия HEMI V8 с 375 коня и 555Nm, следва най-големият, но не и най-мощен 6.4 литров HEMI с 485 коня и 644Nm и завършваме с 6.2 литровия компресорен V8 двигател на Hellcat с неговите 707 коня и чудовищните 880Nm въртящ момент. Скоростните кутии са осемстепенен автоматик TorqueFlite за всички модели и ръчна шестстепенна TREMEC кутия само за V8 моделите. За по-запалените към пистите се предлагат и много модификации, като по-дебели стабилизиращи щанги, по-големи спирачки Brembo, амортисьори Bilstein и система за стабилност с три режима на работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Ама ние тия москвичи ги карахме по татово време
  • 2 555

    0 0 Отговор
    Много ще ме е яд че този автомобил ще се кара от български простаци, а той ще се кара предимно от тях, мутрички, подлоги и всякаква друга измет чието място е в затвора, като боклуджии, чистачи на кенефи и др общи работници
  • 3 американ БаХуР

    1 0 Отговор
    Вече си го поръчах при дилъра с 6.2 литровия компресорен V8 двигател на Hellcat с неговите 707 коня и нямам търпение да го подкарам по нашите пътища ! Идеалната кола за предстоящите наказания за превишена скорост - затвор и конфискация на МПС-то ! Но какво пък ще ги карам тези 707 коня на 1-ва в града с 40-50 километра и на втора с 130-140 по магистралите на БОЙКО БОРИСОВ :) Ще усетя изяло американския масъл кар докато карам редом до фиат пунто с 60 коня двигател поддържащ същата скорост , но нали остава ефекта от перфектния масъл външен вид - важна е гъзарията дечица ...аааа забравих - все още може да го форсирам мотора на едно място наслаждавайки се на чудесния чудовищен масъл звук от 6.2 литровия двигател :) СТРУВА СИ НАЛИ ?
  • 4 Бай хой

    0 2 Отговор
    Интересно какви екологични норми покрива. Дали ще бъде допуснат на територията на Швейцария. Май там такива таралясници не допускат.
  • 5 Стратиев

    0 0 Отговор
    А технотест? Ко праим?
  • 6 Никой

    1 0 Отговор
    Ей хейтъри, като не Ви харесва не си купувайте и не завиждайте на тези който могат да си ги позволят, ами направете нещо по въпроса за бъдещето си, а не да стоите пред компютъра и да се оплаквате и самосъжалявате!!! Жал ми е за вас!
  • 7

    0 0 Отговор
    Много готина кола, има страхотно ретро излъчване, не може да бъде сбъркана с друга....