Last news in Fakti

9 Юли, 2016 07:15 7 172 3

Следващият Hellcat ще бъде със 750 конски сили

  • dodge challenger-
  • hellcat

Според вътрешни източници от FCA - Fiat Chrysler, плануваното следващо поколение на Dodge Challenger за 2018-та ще получи мощност от "поне" 750 конски сили за най-върховната си версия - Hellcat. В предвид капацитета на 6.2-литровия компресорен V8, това няма да бъде особено трудна задача за постигане.

Друга интересна информация е, че Challenger ще се пренесе на по-леката, по-малка и по-устойчива на усуквания платформа на Alfa Romeo Giulia наречена Giorgio. Този ход ще доближи модела до конкурентите Mustang и Camaro, които получиха изцяло нови шасита.

Очаква се и моделът да има и кабрио версия, която ще бъде своеобразно завръщане на култовата Barracuda. Лошата новина обаче е, че конгломератът има плановете да прекрати производството на V8 двигателите за SRT и Hellcat моделите поради постоянно затягащите се стандарти за икономичност на автомобилите, като това най-вероятно ще доведе до вкарване на битурбо V6 агрегати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    АБЕ НЕ Е ЛИ 2000 К.С. :)

    Коментиран от #2

  • 2 Жасмина

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Никито Иванов":

    Какво е АБЕ някакъв спортен модел ли е ?

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жасмина":

    Модел трактор/сенокосачка ....