Last news in Fakti

28 Септември, 2011 10:17 4 566 1

Volkswagen Up! получи чешки паспорт

  • skoda-
  • citigo-
  • volkswagen-
  • up!

Само няколко дни след края на автосалона във Франкфурт от Skoda разпространиха първите снимки и информация за своя нов градски модел. Бюджетното мини се казва Citigo и представлява външно видоизменено копие на микролитражката Volkswagen Up!.

Продажбите на Citigo ще започнат още тази година, като първоначално моделът ще се предлага само в Чехия. Идеята на ръководството на Skoda е чрез продажби на вътрешния пазар да бъдат отстранени неизбежните "детски болести" на автомобилчето и чак след това то да бъде пуснато в Европа.

За разлика от VW Up! новата бюджетна Skoda ще се предлага в изпълнение с три и с пет врати. Визията също ще е различна, а предвид позиционирането на марката в концерна оборудването ще е доста по-бедно от това на Up!.

Естествено и цената ще е по-ниска. По предварителни данни базовото изпълнение няма да надвишава 9 000 евро в Европа, което означава, че у нас цената би била още по-ниска. Skoda Citigo е дълъг 3 563, широк 1 641 и висок 1 478 мм. Междуосието на модела е 2 420 мм.

От Skoda уверяват, че въпреки скромните габарити в салона спокойно ще могат да се побират водач и трима пътници, а багажното пространство ще е 251 литра. При сгънати задни седалки то може да бъде увеличено до 951 литра, което е почти колкото това на автомобили от по-горния клас B.

Под капака на Skoda Citigo ще се монтира трицилиндров двигател с обем един литър, който в зависимост от настройките ще вади мощност 60 и 75 к.с. Странното е, че и при двете мощностни разновидности максималния въртящ момент е един и същ - 90 Нм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Тодоров

    1 0 Отговор
    'че у нас цената ще би било още по-ниска.'
    Вие и нова граматика ли измислихте?