Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 13:15 6 179 4

10-милионната Skoda отива в музея

  • skoda-
  • fabia-
  • favorit-
  • citigo-
  • rapid-
  • missionl

 

Тази седмица чешкият автомобилен завод в Млада Болеслав чества един доста впечатляващ юбилей. От конвейерите на Skoda слезна 10-милионният автомобил. В съвременната си история този завод бележи сериозен възход, след като Volkswagen стана собственик на чешката автомобилна марка.
 
След като спира производството на добре познатата 120 и нейните разновидности, през 1991 година в Skoda започва да се произвежда само модел - Favorit. След намесата на VW гамата веднага е разширена до седем модела.
 
Десетмилионната Skoda e бяла Fabia Monte Carlo и няма да бъде продавана. За юбиляря е отредено почетно място в музея на марката. Самата серия Monte Carlo отбелязва 100-годишнината на едноименното рали.
 
Председателят на борда на директорите на Skoda Auto Винфрид Фаланд заяви, че след като вече е постигнат този забележителен резултат, марката си поставя още по-амбициозни цели. Основната от тях е до 2018-а производството на автомобили в Млада Болеслав да бъде увеличено двойно.
 
Ако това стане, годишно от конвейерите на завода ще излизат по 1.5 млн. автомобила. В близките години компанията ще представя по един нов модел на всеки шест месеца. Най-новите попълнения в гамата са Citigo и компактният седан Rapid, производството на който стартира в Индия.
 
В близко бъдеще се очаква и серийна версия на концепцията MissionL, която беше представена преди месец на автомобилното изложение във Франкфурт. С тези нови модели моделната гама на Skoda ще бъде разширена още повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахура Мазда

    1 0 Отговор
    Сгодни колички са.
  • 2 hoho

    1 0 Отговор
    novite im modeli naistina sa mnogo krasivi
  • 3 111

    1 0 Отговор
    Десет милионната в музея, останалите за скраб. Само смотаняк може да се кефи на такава кола
  • 4 Венко

    0 0 Отговор
    "111" - ти мръднал ли си?Какво си?